Kızıltepe'de otopark yetersizliği: Kaldırımlar otopark oldu

Kızıltepe’de otopark sorunu yüzünden kaldırımlarda, otobüs duraklarında ve yaya geçiş çizgileri üzerinde park edilmiş haldeki araçları görmek mümkün.

Gündem 30.10.2023 12:13:00 0
Kızıltepe

Mardin’de yarım milyona dayanan nüfusuyla en büyük ilçe olan Kızıltepe’de otopark sorunu yüzünden kaldırımlarda, otobüs duraklarında ve yaya geçiş çizgileri üzerinde park edilmiş haldeki araçları görmek mümkün. Polis ekipleri ceza kesse de bu görüntüyü görmek Kızıltepe’de artık sıradan hale geldi. 

Kızıltepe’de kaldırımlar, yaya geçiş çizgileri,  otobüs durakları, insanların yürümeye çalıştığı birçok yer park halindeki araçlarla dolu. En büyük zorluğu engelli bireyler ya da bebek arabasıyla kaldırımda yürümeye çalışanlara oluyor.

Araç sürücüleri otopark yetersizliğinden dert yanıyor

Polis ekipleri, Kızıltepelileri mağdur eden hatalı park uygulamalarına müdahale ediyor, ceza kesiyor ancak araç sürücüleri oto park alanlarının yetersizliğinden şikâyetçi. Araçlarını park edecek alan bulamayan sürücüler mecburen park yaptıklarını söylüyor.

Vatandaşlar yoldan yürümek zorunda kalıyor

Sadece ana cadde ve sokak kaldırımlarında  değil sokak aralarındaki marketlerin önlerinde de araçlar dolmuş durumda. Vatandaşlar da yürüyebilmek için yolları tercih ediyor. Şehrin dört bir yanında aynı sorunla karşılaşan Kızıltepeliler, araç sahiplerinin daha duyarlı olmalarını istiyor.