Kızıltepe'de Regaip Kandili ihya edildi

Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen ve Recep ayının ilk kandili olan Regaip Kandili büyük bir coşku ile camilerde ihya edildi.

Gündem 18.02.2021 21:49:00 0
Kızıltepe

İslam aleminde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in, “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a da eriştir.” diye dua ederek karşıladığı mübarek üç aylara kavuşmanın heyecanı yaşanıyor.

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran üç aylar, geçtiğimiz hafta başladı. Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edildi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cuma gününe bağlayan gece Regaip Kandili, İslam aleminde olduğu gibi ve Türkiye’de de coşku ile idrak edilirken Kızıltepe Yeni Camii’de gece manevi coşku içinde idrak edildi.

İlçe Müftülüğü “Regaip Kandili Özel” programı düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programa vatandaşlar katıldı.

Covid-19 tedbirlerinin üst düzeyde alındığı camide, geceyi idrak etmek için camiye gelen vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak geceyi ihya etti.

Kürtçe ve mevlit okundu, ilahiler söylendi, Kur’an-ı Kerim okundu.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe' Regaip Kandili edildi