Kızıltepe’de saç ve saç renklendirme semineri

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bayan kuaförlerine saç ve saç renklendirme semineri verildi.

Gündem 22.06.2022 14:49:00 0
Kızıltepe’de saç ve saç renklendirme semineri

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ve Kızıltepe'de kuaförlerden sorumlu Selçuk Cıvak ve kuaför Gürkan Ablay'ın katkılarıyla bayan kuaförlere yönelik saç ve saç renklendirme semineri düzenlendi. Seminere eğitimci olarak katılan kuaför Ahmet Tan ve ekibi kuaförlere boyama teknikleri ve vision tekniklerini uygulamalı bir şekilde gösterdi.

 

Seminerde bir konuşma yapan Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav mesleki eğitimin önemini vurguladı. Ayav, "İnşallah güzel verimli bir seminer olur. Hangi meslekten olursanız olun o işin eğitimini muhakkak alın. Eğitim odaklı seminerlerimiz devam edecektir. Hocalarımızı tekrar getirip eğitimlere devam edeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

 

Türkiye'de çeşitli illerde eğitimler verdiğini ifade eden kuaför Ahmet Tan, "Avrupa'daki son model teknikleri anlatmak için Türkiye turuna çıktık. Ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Bayan kuaför arkadaşlarımızla buluşarak sosyalleşiyoruz. Son moda, son teknikler hakkında bayanlar ne istiyor? Önümüzdeki senelerde moda neler olacak? Burada uygulamalı bir şekilde arkadaşlarımıza teknik bir sunum gerçekleştirdik. Ayrıca onlara son teknolojik boyalar, boya açıcılarla ilgili bilgi veriyoruz" açıklamasını yaptı. 

 

Kuaförlerin yeniliğe ayak uydurması gerektiğini belirten Tan, "Türkiye'de kadınlar sürekli modayı takip ediyor ve kadın kuaförlerinden bir şeyler bekliyor. Kuaförlerin buna bir karşılık verebilmesi için bu tür organizasyonlara katılması gerekiyor. Bu tür organizasyonlar sayesinde modayı takip edebiliyorlar. Müşterilerini memnun ediyorlar. Kuaförler sürekli kendilerini yenilemeli. 6 ayda bir sistem değişiyor. Kendini yakalayamayan kuaför müşteri kaybına uğruyor" diye konuştu.

 

Selçuk Cıvak da Mardin ve ilçelerinde bay ve bayan kuaförlerin kendilerini geliştirmesi, yeniliği takip etmesi için Gürkan Ablay ile birlikte çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cıvak Ahmet Tan ve ekibine teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe’ renklendirme semineri