Kızıltepe’de sigara yasağına karşı vatandaş bilgilendiriliyor

Koronavirüs önlemlerine bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile tüm illerde vatandaşların yoğun olduğu cadde, sokak ve durak gibi alanlara sigara içme yasağı getirildi.

Gündem 13.11.2020 17:19:00 0
Kızıltepe’de sigara yasağına karşı vatandaş bilgilendiriliyor


Kızıltepe Kaymakamlığı da  harekete geçti. Son günlerde dünyada ve ülkemizde vakaların artmasıyla birlikte yeni önlemler alınmaya başlandı. Ülkemizde alınan son önlemlerden biri olan sigara yasağı ilçemizde de uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar sigara içerken maskelerini indirmek zorunda kalmaları ve sigara dumanını dışarıya üflemeleri üzerine tüm Türkiye'de sigara kısıtlamasına karar verildi.

Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar neticesinde ilçemizde vatandaşlarımızın yoğun olarak yer aldığı; Cumhuriyet Meydanı, Şanlıurfa Caddesi, Ali Ertaş Caddesi, Kilise Caddesi, Eski Hastane Caddesi, Mova Park Avm, Mardin Havalimanı ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içmenin yasak olduğuna dair afişler asarak vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirildi. Cadde afişleri,  Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ve Kızıltepe Belediyesi Ekipleri tarafından asılarak gerekli önlemler alındı. Bu alanlarda yer stickerı yapılıp trafik ışıklarına ‘Sigara İçmek Yasaktır’ yazısı yazılarak, sigara içmenin yasak olduğuna dikkat çekildi.

Verilen eğitimin kalıcı olması için okul bahçesinde yangın çeşitleri anlatılarak, yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikatta katı, sıvı ve gaz yangınlarına müdahale edilerek söndürüldü. Eğitimler, kent genelindeki okullarda devam edecek.