Kızıltepe’de trafik denetimi gerçekleştirildi

Kızıltepe’de Drone destekli havadan ve karadan trafik denetimi yapıldı.

Gündem 26.10.2021 22:31:00 0
Kızıltepe’de trafik denetimi gerçekleştirildi

Kızıltepe ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince  İlçe merkezinde denetim yapıldı. Trafik denetimlerinde ekipler, araç sürücülerinin sürücü belgesi ve ruhsat kontrolünün yanı sıra emniyet kemeri, araçta sigara içme cep telefonu kullanma ve kırmızı ışık ihlalleri denetimlerinde bulunup yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını yaptı.

 

Denetimlere Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç da eşlik etti. Koç ile trafik ekipleri vatandaşları emniyet kemeri takmaları ve araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundular.

 

İlçede Trafik denetimlerinde 1-25 Ekim arasında 930 araç denetiminde kural ihlalinde bulunan sürücülere 710.201 lira, son bir haftada ise 280 araç denetimi yapılarak kural ihlalinde bulunan araç sürücülerine 210.588 lira ceza kesildi.

 

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, Denetimlerin amacının ceza kesmekten ziyade, vatandaşları trafik kurallarına uyulması konusunda bilinçlendirmek ve olası trafik kazalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Havadan dronların da kullanıldığı trafik denetimlerinin aralıkla devam edeceği ifade edildi.