Kızıltepe`de Trafik Kazası: 29 Yaralı

Mardin yolunda Halk Otobusü ile TIR aracının çarpışması sonucu 29 kişi yaralandı.

Gündem 29.04.2014 09:01:32 0
Kızıltepe`de Trafik Kazası: 29 Yaralı

Kızıltepe-Mardin yolunda TIR ile yolcu Halk otobüsünün çarpışması sonucu 29 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre Kızıltepe Sanayi Sitesi`nden kavşağı geçmek isteyen Mehmet Sait Süer yönetimindeki 47 PA 652 Plakalı TIR ile Kızıltepe ilçe merkezinden havaalanı hattında seyir halindeki Şeyhmus Demircan yönetimindeki 47 M 0227 plakalı Halk otobüsünün çarpışması sonucu yaşanan trafik kazasında TIR şoförü ve Halk otobüsün de bulunan ve çoğu çocuk olduğu belirlenen 28 Şehir içi yolcusu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edilirken, kazada yaralananlar Kızıltepe devlet hastanesinde tedavi altındı. Yaralılardan durumu biraz daha ciddi olduğu iddia edilen bir kadın ile bir çocuğun ise Mardin`e sevk edildiği belirtildi.

Yaşanan trafik kazası nedeniyle Kızıltepe Mardin yol bir süre trafiğe kapandı.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe ilçesinde tır ile yolcu midibüsünün çarpışması sonucu yaralanan kişileri hastanede ziyaret etti. 
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ileKızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Vali Cengiz, geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Hastane çıkışı gazetecilere açıklama yapan Vali Cengiz, büyük bir kazayı küçük hasarlarla atlattıklarını belirterek, "Kaza sonrasında 30 civarında yaralı hastaneye getirildi. Durumu ağır olan kimse yok. Birçok hastamız ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Tedavisi devam edenler var" diye konuştu. 
Kazada yaralananların kimlikleri şöyle: 
"Mehmet Şirin Eroğlu, Evin Altınkaya, Zümrete Başboğa, Muaz Altınkaya, Ecrin Altınkaya, Yusuf Vural, Sadiye Biçen, Hacı Çelik, Zeynep Altınkaya, Vedat Çelik, Mihriban Tekmen, Özlem Ok, Halef Sürer, Mehmet Emin Sürer, Hadise Elmas, Vıldan Çakı, Gülistan Başboğa, Melike Ok, Mehmet Sait Sürer, Mustafa Botan Elmas, Asmin Dölek, Kübra Baş, Jiyan Rojda Baş, Selma Baş, Mehmet Şirin Eroğlu, Dilan Elmas, Mizgin Çakır, Nerzen Evir Çakır, Abdurrahman Sarıbatur ve 20 günlük bir bebek."