Kızıltepe’de vatandaş dikenlerden ölülerinin mezarına ulaşamıyor

Kızıltepe’de vatandaş Bayram öncesi mezarlıklardan bakım temizlik yapılmamasından dolayı belediye yetkililerine tepki gösterdi.

Gündem 27.06.2023 19:39:00 0
Kızıltepe’de vatandaş dikenlerden ölülerinin mezarına ulaşamıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bayram arifesi nedeniyle mezarlıklara giden vatandaş, mezarlığa giden yolların ve mezar üstlerinin diken ve yabani otlarla kaplı olması nedeniyle ölülerinin mezarlarına zor ulaşıyor.

Kızıltepe ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait Turgut Özal Mahalle mezarlığında mezarları kaplayan yabani otlar ve dikenler nedeniyle Bayram arifesinde ölülerinin mezarına gitmek için mezarlığa giden aile fertleri mezarlarını bulmakta zorluk çekti. Vatandaş mezarına ulaşmak için diken ve otları yerinden söke söke mezarına ulaşmaya çalışırken bir kısmı ise yoğun dikenleri sökemediği için ateşe verdiği görüldü.

Mezarlıklara giden vatandaş gördüğü manzara karşısında Mardin Büyükşehir Belediyesinin en azından bayram arifesinde bir temizlik ve bakım yapmasını gerektiğine dikkat çekerek bunun sorumsuzluk olduğunu söyledi.  Mezarıa ulaşmak için yoluna çıkan kurumuş yabani otları yerinden sökerek yol açmaya çalışan Nurettin Coşkun adlı vatandaş da ailesiyle aile büyüklerinin mezarını ziyaret etmeye geldiklerini ancak kurumuş otların her tarafı kapladığı için mezarlarını zor bulduklarını belirtti. Coşkun, otları yerinden sökerek kendilerine yol açtıklarını ifade ederek yetkililerin bu bayram arifesinden önce bunu çözmeleri gerektiğini söyledi.