Kızıltepe’de vatandaşlar  anjiyografi ünitesi istiyor

Türkiye’de 43 ilden daha büyük olan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar, devlet hastanesinde anjiyografi ünitesinin olmamasından şikâyetçi.

Sağlık 12.11.2020 09:30:00 0
Kızıltepe’de vatandaşlar  anjiyografi ünitesi istiyor

Kimilerine göre 45 il, kimilerine göre de 43 ilden daha büyük olan 300 bin nüfuslu Kızıltepe, çevre ilçe ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ile Viranşehir ilçelerine de sağlık hizmeti veriyor. Ancak İlçe sakinleri Kızıltepe Devlet Hastanesinde anjiyografi ünitesinin olmaması sebebiyle kendilerinin mağdur olduğunu söylüyor. Hasta yakınları Kızıltepe Devlet Hastanesi ile aynı statüde olan diğer hastanelerde anjiyografi ünitesinin olmasını Kızıltepe’nin sahipsiz olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

43 ilden daha büyük ama hastanesinde anjiyografi ünitesi yok

Anjiyografi Ünitesi sıkıntısı yaşandığını belirten vatandaşlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek Kızıltepe’ye acilen anjiyografi ünitesi yapılması talebinde bulundu. Hastalarının yolda ölmesini istemediklerini belirten Kalp hastası yakınları, buna acilen çözüm bulunmasını istiyor.

“Babam ölümden döndü”

Geçtiğimiz günlerde babasının kalp krizi geçirdiğini ve Kızıltepe devlet hastanesinde on iki kere şok verilerek hayata döndürüldüğünü kaydeden Metin Kayan, “Babam defalarca şok verilerek hayata döndürüldü. Ardından ambulans ile Mardin Devlet Hastanesine sevk edilerek anjioya alındı. Kalp krizi geçirip Mardin'e sevki çıkan ve yolda can veren nice vatandaşımız var. Nüfüsu 300 bin'e dayanan Kızıltepe ilçesinde Anjiyografi Ünitesi'nin olmaması akıl karı değildir.” dedi.

“Herkes babam gibi şanslı olmayabilir”

Mardin devlet hastanesine sevki yapılan hastanın yolda yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Kayan, “Ölüme sebebiyet veren bu eksiklik nedeniyle vatandaşlar olarak mağdur durumdayız. Batıda bu nüfusa sahip ve statüdeki hastanelerin tamamında anjiografi mevcutken, Kızıltepe gibi büyük bir nüfusa sahip ve geniş bir kesime hitap eden Kızıltepe Devlet Hastanesinde neden yoktur.” açıklamasını yaptı.