Kızıltepe`de yarım saat etkili olan yağmur hayatı felç etti

Kızıltepe ilçesinde yarım saat içerisinde yağan şiddetli yağmur, alt yapı yetersizliğinden dolayı, birçok esnafın işyeri su içinde kaldı.

Yaşam 3.11.2014 06:59:33 0
Kızıltepe`de yarım saat etkili olan yağmur hayatı felç etti

Kızıltepe ilçesinde akşam saatlerine doğru yarım saat süren sağanak yağmur nedeniyle, belediyenin alt yapı yetersizliğinden dolayı, hükümet konağı karşısında bulunan birçok esnafın işyerini su bastı. 

Kızılay kan toplama aracında kan bağışında bulunan vatandaşlar, rögarlardan taşan yağmur suyundan dolayı bir süreliğine mahsur kaldı.

İşyeri su altından kalan esnaflar ise, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalışırken, karşıdan karşıya geçemeyen bazı vatandaşlar ise arkadaşları tarafından taşındığı görüldü.

Altyapı yetersizliğinden dolayı belediyeye tepki gösteren A.Ç.  adlı vatandaş; “Halimizi görüyorsunuz. Altyapı yetersizliğinden dolayı  rögarlar taştı, cadde ve sokakları adeta sel götürdü. Birçok esnafın işyeri yağmur suyu ile dolmasından dolayı mağdur oldu.  Caddede taşan sudan dolayı eve gitmek istiyoruz ama karşıya geçemiyoruz. Kızılay’a kan bağışında bulunan birçok vatandaş, kan verdikten sonra bir süre içeride mahsur kaldı. Çünkü Kızılay kan toplama aracının etrafı suyla doldu. Bizler yıllardır bu rezaleti çekiyoruz. Kızıltepe’nin  alt yapısı artık kaldırmıyor  diye defalarca belediyeye gittik söyledik. Ama nafile bizi dinleyen yok. Bu halk için mücadele ettiklerini söylüyorlar, ama halkın durumunu görüyorsunuz. Sanki Kızıltepe’nin hiç bir sorunu yok, her yer güllük gülistanlık gibi davranıyorlar. Belediyenin iş bilmezliği yüzünden ne hallere düştük. Allah’tan yarım saat yağmur yağdı. Ya 2 saat yağsaydı, Kızıltepe çarşı merkezinde bulunan tüm işyerleri su içerisinde kalırdı. İlçemiz sel altında kalırdı. İşte örneğini görüyorsunuz yarım saatlik yağmur hayatı felç etti. Sağır sultanlar bile sesimizi duydu ama, belediye yetkilileri ya sesimizi duymuyor ya da duymak istemiyor.” Şeklinde  tepki gösterdi.”