Kızıltepe’de yavru köpeği darp eden zanlı yakalandı

Mardin Kızıltepe ilçesinde sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından harekete geçen kaymakamlık talimatı sonucu yavru köpeği asa ile darp eden zanlı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Asayiş 18.08.2023 15:03:00 0
Kızıltepe’de yavru köpeği darp eden zanlı yakalandı


Kızıltepe ilçesi kırsalında bulunan Taşlıca Mahallesinde (Harapkort Köyü) gerçekleşen olayda soruşturma sonucu M.T. isimli kişi olduğu öğrenilen zanlı, evin gölgesinde dinlenmekte olan 4 aylık yavru köpeği elinde asa ile darp ettiği görüntülerin sosyal medyaya yansıması sonucunda büyük tepki gören şahıs Kaymakamlık talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Elindeki asa ile yavru köpeğe darp eden M.T’nin bu davranışı karşısında evin kızı olayı şaşkınlıkla izlediği görüldü.

 

Görüntülerin sosyal medya yayınlanmasının ardından bir açıklama yayınlayan Kızıltepe Kaymakamlığı, “Mardin ili Kızıltepe ilçesi Taşlıca Mahallesinde M.T isimli şahsın yavru köpeğe eziyet ederek öldürdüğü ile ilgili sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntüler üzerine Kaymakam Fatih Cıdıroğlu’nun talimatlarıyla Kızıltepe ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla şüpheli M.T Kızıltepe ilçe Jandarma Komutanlığınca evinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” açıklamasını paylaşırken sosyal medyada çok sayıda hayvan sever hesap ilçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu’na yaklaşımı ve ilgisi için teşekkür etti.

 

M.T. tarafından darp edilen yavru köpeğin ise ölmediği belirlendi. Veteriner hekimler tarafından tedavi edilen yavru köpeğin sağlığının iyi olduğu ve Mardin Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına teslime dildiği belirlendi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan M.T. ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlının adliyede işlemleri devam ediyor.