Kızıltepe'de yüzlerce kişiye aşure ikram edildi

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.

Gündem 29.07.2023 08:49:00 0
Kızıltepe

Kızıltepe Cumhuriyet Mahallesi Halı Desenli Caddede birlik ve beraberliğin sembolü olan aşure kazanlarda kaynatılıp vatandaşlara ikram edildi. Aşurenin içerisinde geleneklere uygun olarak; fasulye, nohut, buğday, fındık, incir, kayısı, badem, kuru üzüm, kuş üzümü, kuru dut, nişasta vb ürünlerden oluşan 30 çeşit malzeme kullanıldı.


Halı Caddesi’nde gerçekleştirilen aşure etkinliğine Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Fatih Cıdıroğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kaymakam Cıdıroğlu, vatandaşlara aşure ikramında bulunarak aşurenin önemine değindi. Kızıltepe Belediyesi olarak düzenledikleri program çerçevesinde birlik ve beraberliği artıran, kaynaşmayı sağlayan aşure ikram geleneğini bu sene de sürdürdüklerini belirten Cıdıroğlu, "Bugün binlerce vatandaşımıza aşure ikramında bulunduk. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin, tüm vatandaşlarımız için bolluk ve bereket getirmesini diliyorum. Aşurenin içerisinde ustalarımız tarafından geleneklere uygun olarak; fasulye, nohut, buğday, fındık, incir, kayısı, badem, kuru üzüm, kuş üzümü, kuru dut, nişasta vb ürünlerden oluşan 30 çeşit malzeme kullanıldı. Aslında baktığımızda bu ürünlerin hepsinin tadı farklıdır ama aynı kazanda pişince aşure çıkıyor ortaya. İnsanlar da çeşit çeşit olabilir ama bu aşuredeki gibi birlik ve beraberlik içerisinde oldukları zaman çok güzel işlere imza atabilirler.” dedi.