Kızıltepe´deki yoğurtçularda bayram izdihamı

Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla Mardin´in Kızıltepe ilçesindeki yoğurtçularda adeta izdiham yaşanıyor.

28.09.2015 15:58:50 0
Kızıltepe´deki yoğurtçularda bayram izdihamı

Mübarek Kurban bayramına iki gün kala vatandaşları yoğurt alma telaşı sardı. Kızıltepe ilçe merkezindeki yoğurtçularda ise adeta izdiham yaşanıyor.

Vatandaşların bayramda yoğurtsuz kalmamak için 3-4 gün önceden sipariş verdiklerini belirten yoğurtçu esnaflardan Burhan Özdemir, köy yoğurdunu yetiştiremediklerinden dolayı halkın talebini karşılamak için çiftliklerden yoğurt sipariş ettiklerini söyledi.

Bayram öncesi yoğurt satmak için müşteri beklediklerini, bayramın yaklaşmasıyla 3-4 gün önceden sipariş aldıklarını söyleyen Özdemir, ?13 yıldır yoğurt-peynir satıyorum. Bayram hazırlığından önce biz müşteri bekliyorduk. Mübarek Kurban bayramının yaklaşmasıyla o kadar çok sipariş var ki, bırakın satmayı artık sipariş alamıyoruz. Çünkü bize gelen yoğurt talebi karşılayamıyor, kapış  kapış gidiyor. Müşteriler köy yoğurdunu kapmak için sabah saatlerinde dükkâna akın ediyor, adeta izdiham yaşanıyor. Bazı müşterilerimiz telefonla, bazıları ise bizzat gelerek ertesi gün için sipariş veriyor. Sipariş vermeyip direk yoğurt almaya gelen müşterilerimiz ise yoğurtsuz kalıyor. Müşterilerin talebini karşılamak için mecburen çiftliklerden yoğurt getirtiyoruz. Şimdiden tüm İslam aleminin mübarek Kurban bayramını kutluyorum.? dedi.

Müşterilerden Hüseyin Aydın ise ?Köy yoğurdu almaya geldim ama bulamadım. Bayramda yoğurtsuz kalmamak için çiftlik yoğurdu aldım.? dedi.