Kızıltepe`deki arı yetiştiricilerine hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, daha iyi üretim yapabilmeleri için, Kızıltepe`de arıcılık yapan 16 yetiştiriciye toplam 31 bin TL destekte bulundu.

Gündem 6.11.2014 17:46:09 0
Kızıltepe`deki arı yetiştiricilerine hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Bakanlığın ilçede arıcılık yapan 16 yetiştiriciye daha iyi üretim yapabilmeleri için 31 bin TL destekte bulunduğunu açıkladı.

Arı yetiştiricilerine yapılan destek ile ilgili İlke haber Ajansı’na açıklamada bulunan Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilerimize yaptığı desteklerden birisi  de arıcılık desteğidir. İlçemizde arıcılığın geliştirilmesi için faaliyetlerde bulunmaktayız. İlçemizde fiili olarak üretim yapan 16 tane arıcılık yapan çiftçimiz var. Bu arıcılarımızın toplam 3 bin 69 adet arılı kovanları mevcuttur. Bakanlık, bu arıların daha iyi yetiştirilmesi için, yetiştiricilere katkıda bulunmak amacıyla 16 arıcımıza toplam 31 bin TL destekte bulundu. Bölgemiz arıcılık için uygun olmasına rağmen, arıların beslenme ortamı yetersizdir. Kontrolsüz tarım ilaçlanması yapıldığından, arıcılığın  gelişmesinde bazı sıkıntılarımız mevcuttur. Kontrolsüz tarım ilaç kullanımının azaltılması gerekir.” uyarılarda  bulundu.

Arıların beslenmesi için, kolonga, arı otu ve benzeri yer bitkileri ekilmesi gerektiğine dikkat çeken Kalkan, “Genellikle arıcılık yapan üreticilerimiz, mevsimin bir kısmını Kızıltepe’de, diğer kısımlarını ise, ekolojinin daha iyi olduğu Doğu Anadolu Bölgesine taşınarak yapılmaktadır.  Arıların beslenmesi için, özellikle kolonga, arı otu ve benzeri yer bitkileri ekildiği takdirde, hem arıların beslenmesi, hem de arıcılığın geliştirilmesi için büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.