Kızıltepe’den depremzedelere 1.3 milyon nakdi yardım toplandı

Kızıltepe’de hayırsever vatandaşların desteği ile afet bölgesinden Kızıltepe’ye gelen depremzede vatandaşlar için ayni yardımın yanında 1.3 milyon nakdi yardım toplandı.

Gündem 16.02.2023 13:07:00 0
Kızıltepe’den depremzedelere 1.3 milyon nakdi yardım toplandı

Kızıltepe, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremin ilk saatlerinden itibaren yardımlarını sürdürdü. Bu kapsamda afet bölgesine 276 adet tır, 21 adet kamyon, 15 adet transit minibüs, 2 adet kamyonet ve belediye tarafından sayısız şahsi araç yönlendirmesi yapıldı.

Bunların yanısıra Kızıltepe’ye gelen depremzedeler için  vatandaşların desteğiyle 1.3 milyon nakdi yardım toplandı. Yardımlar Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi sosyal medya hesaplarından duyurulan Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın Ziraatbank hesabına şartlı bağışta bulunulmasıyla yapıldı.

 

Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, “Devletimizin olduğu gibi bizlerde her zaman depremzede vatandaşlarımızın yanındayız. Onların ihtiyaçları hepimizin ihtiyacı, onların acıları hepimizin acısı. Bu süreci hep birlikte el ele vererek güçlü bir şekilde aşacağız. İlçemiz depremzede kardeşlerine en iyi şekilde sahip çıktı. Nakdi yardımın yanı sıra yapılan giyim, gıda gibi ayni yardımlarımızda devam ediyor. Her akşam yaptığımız ziyaretler ile depremzede ailelerimizi ziyaret edip ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplanan nakdi yardım depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılacak.” dedi.