Kızıltepe’den İsrail’in Gazze saldırılarına tepki

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) ve Kızıltepe Yetimler ve Öksüzler Derneği İsrail Ordusu’nun, Gazze Şeridi’ne kara ve hava operasyonları başlatmasına tepki gösterdi.

Gündem 14.05.2021 18:23:00 0
Kızıltepe’den İsrail’in Gazze saldırılarına tepki

 

Gazze’de şiddeti tırmandırmaya devam eden İsrail’e tepkiler gelmeye devam ediyor. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) ve Kızıltepe Yetimler ve Öksüzler Derneği İsrail Ordusu’nun, Gazze Şeridi’ne kara ve hava operasyonları başlatmasına tepki gösterdi.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine kara, hava ve denizden yoğun şekilde saldırıyor. İsrail'in Gazze bombardımanına da Mardin’den sert tepki geldi.  66 sivil toplum kuruluşunun bileşeni olan MTDF ile Kızıltepe Yetimler ve Öksüzler Derneği ortak bir basın açıklaması yaptı.

MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter “Biz Siyonist zihniyeti, Siyonist merkezi kendilerini bütün insanlığın üzerinde gören, ırklarını bütün ırklardan daha üstün göre kibirli, Firavun’dan daha büyük olan terörist İsrail Devletini kınıyoruz. Bugün Kudüs’te mukaddes günlerde yürüttükleri vahşeti, kirli ayakkabıları ile Kur'an-ı Kerimimize basıyor, camilerimize basıyor, kutsallarımıza basıyor. Filistinli 4-5 yaşındaki çocukları katlediyorlar. Bugün Müslümanların kutsallarına basıyorlar, Hristiyanların kutsallarına basıyorlar, bütün dünlerin kutsallarına basıyorlar. Herkes  vicdanen sesini çıkarmalı. Terörr devletine karşı yaptırımlar almalı.” dedi.

Kızıltepe Yetimler ve Öksüzler Derneği Başkanı Sadettin Kandemir ise “Terör devleri İsrail, Filistin halkına İlk kıblemize, peygamberler şehri Kudüs’e çocuk, kadın, yaşlı  ve ibadethane ayrımı yapmadan bombardıman yapıyorlar. Allah onların belasını en ağır şekilde versin diyoruz. Bu insanlık vazifesidir. İnsan olan herkes İsrail’e karşı tutum alması lazım. İsrail terör devletini kınıyoruz.” diye konuştu.