Kızıltepeli atlet ödünç ayakkabı ile Türkiye 4´üncüsü oldu

Yusuf Özmen, 15 Ocak´ta Antalya´da yapılan kros yarışında ayakkabısı yırtık olduğu için arkadaşından aldığı ödünç ayakkabı ile koştu. Özmen, ödünç ayakkabı ile Türkiye 4´üncüsü oldu. Ancak Yusuf gibi onlarca atlet tartan pistin olmamasından ve tesislerde

Spor 24.01.2019 08:50:18 0
Kızıltepeli atlet ödünç ayakkabı ile Türkiye 4´üncüsü oldu

HABER MERKEZİ

Kızıltepeli atlet Yusuf Özmen,  2018-2019 Öğretim yılı Okul Sporları Yıldız Erkekler Kros yarışmasında Türkiye 4´üncüsü olarak bronz madalya aldı. Genç atlet yarışmada ayakkabısı olmadığı için arkadaşından aldığı ödünç ayakkabı ile yarışmada derece elde etmesi yürekleri burktu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği müsabakalarda bölge gençlerinin başarılarına bir yenisi daha eklendi. Anafartalar Ortaokulu Öğrencisi 13 yaşındaki Yusuf Özmen de sadece bu gençlerden bir tanesi. Özmen, 15 Ocak´ta katıldığı 3 kilo metre  Yıldız Erkekler Kros yarışmasında Türkiye dördüncüsü oldu. Genç atletin ödünç ayakkabı ile müsabakaya katılması yürekleri burktu.

İmkanlarının kısıtlı olduğunu anlatan başarılı atlet Özmen ?Elazığ 2. Kademe yarışmasında 2´incilik elde ettim. Türkiye şampiyonası Antalya´da oldu ve 4´üncü oldum. Mardin´i temsil ettim ve bronz madalya aldım.  Ayakkabımla koşacağım dedim ancak hepsi yırtıktı.  Hocam ?bir arkadaşında ayakkabı al´ dedi ve arkadaşımdan aldım.  O çivili ayakkabı ile koştum ve onunla 4´üncü oldum. Hepsi o ayakkabı sayesinde oldu.? dedi.

 

Tesislerde sıcak su akmıyor, tartan pist yok

Yusuf gibi onlarca sporcu imkansızlıklarla boğuşuyor. Atletler en çok tartan pistlerinin olmamasından şikayetçi. Antrenman sonra duş alacak sıcak su bile bulamayan genç atletlerin hedefi ise milli olmak. Tartan pist olmadığı için genç sporcular sakatlıklar yaşıyor. Kızıltepeli atletler yetkililerin seslerini duymasını istiyor.

Tartan pistin olmaması sakatlıkları da beraberinde getirdiğini anlatan Atlet Mert Çokuyum, ?Spor lisesinde okuyorum. Servisimiz yok kendi imkanlarımızla gidip geliyoruz.  Tartan pistimiz yok, beton pistin üzerinde koşuyoruz. Hocalarımızın imkanları bazı eksiklerimizi kapatabiliyoruz.? diye konuştu.

14 yaşındaki Atlet Emre Erdoğan da ?Duşlarımız bozuk, sıcak su akmıyor. Tartan pistimiz yok. Ben başarılı olmak istiyorum, adımı Türkiye´ye duyurmak istiyorum. Milli atlet olmak istiyorum. Bunun için çalışıyorum. 2 Yıldır koşuyorum, inşallah kendimi daha da geliştireceğim.? şeklinde konuştu./resimler/2019-1/24/0853160160933.jpg