Kızıltepeli futbolcular Çaykur Rizespor´da

Mardin 1. Amatör´de top kuşturan İbrahim Kılıç, ve ilçede bir futbol okulunda top koşturan Mustafa Demir, Çaykur Rizespor´ın alt yapısına seçildi.

Spor 9.07.2019 10:26:06 0
Kızıltepeli futbolcular Çaykur Rizespor´da

HABER SELMAN GÜNEŞ

Mardin Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği iki şehir arasında kardeşlik köprüleri kuruyor. Bu kardeşliğin ilk meyvesini futbolda verdi. Dernek aracılığıyla Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor alt yapı seçmelerine katılan 18 yaşındaki İbrahim Kılıç ve 11 yaşındaki Mustafa Demir, takıma seçildiler.

Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu arasında kurulan kardeşlik köprüleri gittikçe perçinleniyor. Bir çok alanda yapılan etkinlikler bu sefer futbola da taşında. Mardin Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Kızıltepe´den 6 futbolcuyu Çaykur Rizespor alt yapı seçmelerine götürdü. 11 yaşında kaleci Mustafa Demir ve 18 yaşındaki sol açıkta oynayan İbrahim Kılıç elemelerde performanslarıyla göz doldurdu. İki Kızıltepeli futbolcu bundan böyle Çaykur Rizespor alt yapısında oynayacak.

Dernek Başkanı Harun Çınar ilk meyvelerinin İbrahim Kılıç ve Mustafa Demir olduğunu söyledi. Çınar, ?Derneğimizi bir sene önce açtık. İlk başlarda Rize´ye gittiğimizde yanımızda kimseyi götüremiyorduk.  Rize´yi çok bilmiyorlardı bunu zamanla aştık. Yaptığımız turlarla insanları alıştırdık. Şimdi yaptığımız spor faaliyetlerimizle gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Gençlerimize  destek yok. Biz onlara sahip çıkmalıyız. Çaykur Rizespor´un alt yapı elemelerine yaklaşık bin futbolcu vardı. Beraberimizde götürdüğümüz 6 futbolcudan İbrahim Kılıç ve Mustafa Demir, elemeleri geçerek alt yapıya seçildi. Biz onlarla guru duyduk. İnşallah bu gençlerimizi Süper Lig´de de görürüz.? dedi.  

 Süpe Lig´de kalıcı olmak istiyor

Sol açıkta oynayan İbrahim Kılıç´ın hedefi A takıma girip Süper Lig´de top oynamak. Kılıç şunarı söyledi:  ?Çaykur Rizespor U19 takımına seçildim. İnşallah önümüzdeki hafta kazasız belesız gideceğim ve antrenmanlarıma başlayacağım. Böyle durmayacağım, gözüm daha da büyük hedeflerde. Kendimi daha da ileriye taşıyacağım. Hedefim Süper Lig´de kalıcı olmak.?

 

11 Yaşındaki Mustafa Demir da duygularını şu şekilde paylaştı: ?11 Yaşındayım. Çaykur Rizespor´un alt yapısında çalışacağım. Harun Başkanı da tebrik ediyorum.?