KIZILTEPELİ GENÇLERDEN KAN BAĞIŞI DUYARLILIĞI

Kızıltepe´de kurulan Kızılay TIR´ına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışına gelenlerin çoğunun genç olması dikkat çekti.

Sağlık 23.10.2018 11:09:29 0
KIZILTEPELİ GENÇLERDEN KAN BAĞIŞI DUYARLILIĞI

Mardin  Kızıltepe´de kurulan Kızılay TIR´ına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Kan bağışına gelenlerin çoğunun genç olması dikkat çekti.

Kızılay Diyarbakır Kan Bağışı merkezi  Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı´nda kan bağışı  standı açtı. Kızıltepeliler kan bağışına yoğun ilgi gösterdi.  Yetkililer Mardin ve ilçelerinde her geçen gün kan bağışı konusunda vatandaşların duyarlılığının arttığını söyledi.

Kan vermenin öneminden bahseden Kızılay Dr. Engin Tanrıkulu, " Mardin ili ve ilçelerinde  kan bağış oranı her geçen gün artmaktadır. Bu yüzden biz buradaki çalışmalarımızı sıklaştırmaya başladık.  Kızıltepe´de günlük 70 vatandaşımız kan vermektedir.  Kızıltepe´de kan bağışı her geçen gün artmaktadır. Kızıltepe halkına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca genç nüfus da kan vermeye başladı, bu bizi sevindiriyor.  Biz aldığımız bir ünite kanı 3 ayrı hastaya veriyoruz. ? dedi.

KAN BAĞIŞINA DESTEK VEREN VATANDAŞLAR DUYDULARINI PAYLAŞTI

Kan bağışında bulunan Mehmet Sait Eren,  "Mağdur ve perişan insanlar için kan veriyoruz. Bit ünite kanla 3 hayat kurtarıyoruz. Bizim için de iyidir. Ben 16 seferdir kan veriyorum." diye konuştu.

Özgür Tunç ismindeki bir başka vatandaş ise "Her zaman kan veriyoruz.  Kan hayat kurtarıyor.  Ben de 3 ayda bir gelip kan veriyorum. ? açıklamasını yaptı.

Necmettin Güzel de şu cümleleri kullandı:  ?Ben de Kızıltepeliyim. Kan vermeye geldim. Kan vermek iyidir.  6 ayda bir kan vermek iyidir. Kanımız tazeleniyor, canlanıyoruz.?

Kızılayın TIR´ı 3 gün daha Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında kan toplama kampanyasını sürdürecek.