Kızıltepeli işletmeciden öğrencilere büyük destek

Kızıltepe´de Mehmet Emin Aslan´ın işlettiği kafede öğrencilere ücretsiz çay veriliyor. İçindeki antika eşyalarla bir müzeyi de andıran kafede öğrenciler derslerine çalışırken kendilerine ücretsiz ikram edilen çaylarını da afiyetle içiyorlar.

Yaşam 6.12.2018 12:00:50 0
Kızıltepeli işletmeciden öğrencilere büyük destek

Kızıltepeli atanamayan resim öğretmeni Mehmet Emin Aslan, 2 yıl önce kafe işletmeye karar verdi. Aslan kafenin ismini ?Daktilo Kafe´ koydu.  Antika eşyalarla insanlara bir nostalji yaşatılan kafede kitaplar arasında da kendinizi bir kütüphanede hissediyorsunuz. Bu kafede perşembe akşamları şiir dinletileri, edebiyat tartışmaları ve canlı müzik Kızıltepe´ye ayrı bir soluk getiriyor.

Kafenin en büyük özelliği ise askıda çay uygulaması. Askıda biriken çaylar öğrencilere ücretsiz veriliyor. Kafeye gelen öğrenciler ders çalışırken kendilerine ikram edilen çaylarını da ücretsiz içiyor. Ayrıca öğrenciler kafede bulunan kitaplardan da yararlanabiliyor.

Kafenin işletmecisi Mehmet Emin Aslan, ?Amacımız çok farklı bir kafe açmak oldu. Burada kitaplar okunuyor, sinema izleniyor. Burada askıda çay uygulamamız var. Burada çay parası veremeyenlere bir bardak çay hediye ediyoruz. Kitap kumbaramız var. Evdeki daha önce okunan kitapları alıyoruz ve burada topluyoruz. Ardından köy okullarına gönderiyoruz. Kitap okuma alışkanlığı edinmeyi amaç ediniyoruz. Kitap okumak güzeldir ve kitap hediye etmek bambaşka bir duygudur. Bununla mutlu oluyoruz. Buraya gelenlerin çoğu öğrenci ve öğretmen oluyor. Biz buraya gelenlere müşteri değil aileden gelen biri olarak görüyoruz. Kızıltepe´de her kesime hitap ediyoruz.? dedi./resimler/2018-12/6/1202071614247.jpg