Kızıltepeli Kuday ahşap üzerine hayvan figürleri yapıyor

Kızıltepe´de yaşayan Heykeltraş İzettin Kuday, ahşap oyma sanatını bir tutku haline getirdi. Elindeki ahşap parçasının üzerini oyarak hayvan figürlerini ortaya çıkarıyor.

Yaşam 17.07.2019 12:04:29 0
Kızıltepeli Kuday ahşap üzerine hayvan figürleri yapıyor

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de yaşayan Heykeltraş İzettin Kuday,  ahşap oyma sanatını bir tutku haline getirdi. Elindeki ahşap parçasının üzerini oyarak hayvan figürlerini ortaya çıkarıyor.

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde uzun bir süredir faal olan Deniz Kültür Sanat ve Spor Derneği üyesi Kızıltepeli Heykeltraş İzzettin Kuday, Erzurum Atatürk Üniversitesi Heykel bölümünden mezun oldu. Kuday üniversiteyi bitirdikten sanat üzerine çalışmalar yapmaya başladı. Kuday heykeltıraşçılığın  yanı sıra hat sanatıyla ilgilenmeye başladı. Kuday şimdilerde de ahşap oyma sanatına alaka duymaya başladı. Elindeki ahşap parçasının üzerini oyarak hayvan figürlerini ortaya çıkarıyor. Kuday SNS makinelerine karşı olduğunu söylüyor.

Kuday şunları söyledi:  ?Ben burada tahtalardan hayvan figürleri yapıyorum. Çocukların sevineceği şeyleri yapıyorum. Ben SNC makinesine karşıyım.  Bu makineler çıktığından beri işlerimiz azaldı. Sanata verilen saygı azaldı. SNC bizim bir haftada yaptığımız işleri 4 saatte yapıyor. Ben kıl testeresi ile tahta üzerinde çalıştığım zaman sanki biri bana türkü söylüyor ve ben huzur görüyorum.?