Kızıltepeli öğrenciler gezerek üretimi öğreniyor

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gönül Elçileri organizasyonunda Kızıltepeli öğrencilere Organize Sanayi Bölgesindeki un, bulgur ve tekstil fabrikaları gezdirilerek üretim aşamaları tanıtıldı.

Gündem 10.01.2020 14:56:09 0
Kızıltepeli öğrenciler gezerek üretimi öğreniyor

Mardin Valiliği,  Büyükşehir Belediyesi ve Gönül Elçileri organizasyonunda Kızıltepeli öğrencilere Organize Sanayi Bölgesindeki un, bulgur ve tekstil fabrikaları gezdirilerek üretim aşamaları tanıtıldı.

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Gönül Elçileri ile birlikte yürütülen "Gezelim Görelim Üretmeyi Öğrenelim Projesi? kapsamında Kızıltepe ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin araçları ile getirilen ortaokul öğrencilerine Mardin Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı.

Öğrenciler, un, bulgur ve tekstil fabrikalarını gezerek ürünlerin üretim aşamalarını yakından görme fırsatı buldu. Fabrika yetkilileri ürünler hakkında öğrencileri bilgilendirerek fabrikanın tüm aşamalarını tanıttı. Alış veriş merkezlerinde gördükleri ürünlerin üretim aşamalarını yakında gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Etkinlikle üretim sürecini yerinde görme imkanı bulan öğrenciler, hem fabrikaların görev ve işleyişleri konusunda bilinçlendiler hem de geleceğe dair planlarına katkı sunma olanağı buldular. Ayrıca merak ettikleri konularda üreticilere  sorular sorma imkanı buldular.

Öğlen yemeğinin ardından OSB yetkilileri, bölgede yapılan çalışmalar hakkında öğrencileri kısaca bilgilendirdiler.

Etkinlik, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın hediyelerinin takdim edilmesinin ardından son buldu.