Kızıltepeli ressam Avustralya´daki yangını tuvaline işledi

Türkiye´de ve dünyanın birçok yerinde kişisel sergiler açan ve Don Kişot´un ressamı olarak tanınan Mardin Kızıltepeli Şerif Kino, bu sefer tuvaline dünyanın gündeminde olan Avustralya´daki bitmek bilmeyen yangını işledi. Kino tualinde binalar üzerinde ka

Yaşam 10.01.2020 15:11:29 0
Kızıltepeli ressam Avustralya´daki yangını tuvaline işledi

Türkiye´de ve dünyanın birçok yerinde kişisel sergiler açan ve Don Kişot´un ressamı olarak tanınan Mardin Kızıltepeli Şerif Kino, bu sefer tualine dünyanın gündeminde olan Avustralya´daki bitmek bilmeyen yangını işledi.  Kino tuvalinde binalar üzerinde kaçan bir kanguru resmini aktardı.

Kızıltepeli ressam Şerif Kino, 1995´ten bu yana İsveç, Erzurum, İstanbul ve Mardin´de çok sayıda kişisel ve karma sergi gerçekleştirdi. Şerif Kino resimlerinin ilham kaynağı olarak Cervantes´in ?Don Kişot´ adlı eserini gösteriyor. Kızıltepe Urfa Caddesi üzerinde bulunana atölyesinde resimler çizen Şerif Kino,  3 aydan beridir süren Avustralya´daki yangını resimlerine konu edindi. Kino, tuvalinde binalar üzerinde yangından kaçan bir kanguruyu işledi.

Herkesin hayatında bir Don Kişot´luk olduğunu anlatan Kino, ?Benim hayatımda da biraz Don Kişot´luk var. Açıkçası her insanda biraz Don Kişot´luk olmalı diye düşünüyorum. Kendi idealleri uğruna mücadele veren ve bu mücadele sonucunda her hangi bir şey elde etmese bile herkeste bir Don Kişot´luk var? dedi.

Avustralya´daki yangını yüreğinde hissettiğini vurgulayan Kino, ?Arkamdaki resim günümüzü yansıtan bir resimdir.  Avustralya´da bir doğal afet yaşanılıyor. Bu konu ile ilgili çok üzgünüz.  İçim yandı ve bu kanguruyu tualime aktardım. Belki bir yerlere mesaj verilir. Belki bu yangına bir su dökülür ve bu yangın söndürülür? açıklamasını yaptı.