Kızıltepeli sürücüler dikkat!

Kızıltepe şehir merkezinden geçen çevreyolu ve havalimanı kavşağına kadar hız limiti 50´ye düşürüldü. 56 kilometre hızda giden sürücüler radara düşmüş olacak.

Gündem 20.02.2020 08:30:56 0
Kızıltepeli sürücüler dikkat!

Dünya Sağlık Örgütünün 2015 Yol Güvenliği Küresel Durum Raporunda, ortalama hızlarda yüzde 5 oranında azalmanın ölümcül kazalarda yüzde 30´luk bir azalma sağladığı belirtiliyor. Trafik denetimleri yoluyla hız ihlallerini azaltmanın, tüm dünyada trafik güvenliği için temel ilke olarak kabul edildiği biliniyor.  Yapılan araştırmalara göre Türkiye´de 2018 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 36´sının hız kuralının ihlal edilmesi nedeniyle meydana geldi.

Kızıltepe şehir merkezinden geçen çevreyolunda da sürekli ölümlü kazalar meydana gelirken ölümlü kazaların önüne geçilmesi için yeni bir uygulama başlatılıyor. Çevreyolu ve Mardin Havalimanı kavşağına kadar hız limiti 50 kilometreye düşürüldü. Sürücülerin dikkat etmesi için uyarıcı levhalar asıldı. Bundan böyle 56 kilometre hızla giden bir sürücü radara düşmüş olacak.