Kızıltepeli usta ahşaba yeniden hayat veriyor

Mardin Kızıltepeli Yusuf Özgün, boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı ahşap işini mesleğine çevirdi. Şehir dışından da bir çok siparişler almaya başlayan Özgün, Ahşap´a yeniden hayat verdiğini söylüyor.

Yaşam 18.12.2018 08:21:29 0
Kızıltepeli usta ahşaba yeniden hayat veriyor

HABER Selman Güneş

Bir ahşap parçasını eline alıyor, torna makinesini çalıştırıyor sonra vernikliyor ve ahşaptan yüzlerce süs eşyası yapıyor. Bu hünerli işler Kızıltepe ilçesinden Yusuf Özgün´ün hobi dükkanından çıkıyor. Özgün´ün asıl mesleği parke ve piriket makinesi satışı yapmak. Ancak Yusuf ustanın bu işte çok boş zamanı oluyor. Hünerli usta, işinden kalan boş zamanlarını değerlendirmek için ahşap işine hobi olarak başladı. İlk başlarda evinin balkonunda başlayan Özgün, daha sonra işini büyüterek bir de Y.hobi Atölye´sini açtı. Hünerli elleri ile adeta ahşaba yeniden hayat veren usta, geri dönüşüme de büyük katkı sağlıyor. 

 

HOBİSİ MESLEĞİ OLDU

Gençlerin internet bağımlısı olduğu bir dönemde zamanını bu işte değerlendirdiğini aktaran Özgün,"Asıl mesleğim piriket ve parke makinesi satışı. Bu aralar işlerimiz biraz durgun olduğu için ve makinelerimiz araç gibi değil hemen alınıp satılmıyor. 4-5 ayda bir makine satıyoruz veya satmıyoruz. Düşündüm ve taşındım bu boş zamanımı nasıl değerlendireyim diye. İlk önce bu mesleği hanıma balkonumda özel yapmak istedim. Daha sonra böyle bir yer açmayı düşündüm ve hobi olarak bu yapmaya başladım." dedi.

 

AHŞABA YENİDEN HAYAT VERİYOR

Ahşaptan yüzlerce süs eşyası yapan Özgün sokağa atılmış tahta ve ahşaba yeniden hayat vererek geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Özgün, ?Geçenlerde bir fırının önünden geçerken, bir kütük gördüm ve ano alıp atölyeme getirdim. Bunu bir güzel işledim ve vernikledim. Ortaya çok güzel bir ürün çıktı. Aslında ben bir nevi bu ahşabı yanmaktan kurtardım ve ona yeniden hayat verdim.? diye konuştu./resimler/2018-12/18/0824291113092.jpg

 

SİPARİŞLERİ YETİŞTİREMİYOR

?Ahşaptan aklınıza gelecek her şeyi yapabilirim.? diyen hünerli usta, ?Artık insanlar doğal şeylere yöneliyor. Doğal olan her şey güzeldir. Türkiye´nin bir çok yerinden siparişlerde almaya başladım. Çok şükür bu sanatın kıymetini bilen insanlar var. İnsanlar doğal olan ürünlere daha çok ilgi duymaya başlıyor. Gaziantep, Diyarbakır, Antalya´ya sipariş vermeye başladık. Siparişleri yetiştiremiyorum. Genelde özel günlerde insanlar benden ürün istiyor.Bu iş artık mesleğim oldu.? açıklamasını yaptı.