Kızıltepeli Berberlerden örnek davranış

Kızıltepeli berberler ilçeye sığınan Şengalli Êzidilere ücretsiz berberlik hizmeti vererek taktir topladı.

Yaşam 10.09.2014 10:25:26 0
Kızıltepeli Berberlerden örnek davranış

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav`ın girişimleriyle biraraya gelen Kızıltepeli berberler ilçeye sığınan Êzidilere ücretsiz olarak traş hizmeti sunuyor.

Kızıltepe Belediyesi tarafından Kültür evinde misafir edilen ezidileri bulundukları yerde ziyaret eden Kızıltepeli berberler örnek bir davranışta bulunarak ezidi sığınmacıları saç ve sakal traşı hizmeti sundu.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Baskanı Zeynettin Ayav ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından kendi alanlarında sığınmacılara hizmet vermek üzere harekete geçen berberlerin örnek duyarlılığı başta ezidi misafirleri olmak üzere herkesi sevindirdi.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Odaya üye berberlerin görev aldığı çalışma kapsamında yüzlerce Ezidi misafirin traş edildiğini vurgulayarak, "Sosyal dayanışma refleksiyle tanıdığımız berberlerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantıda Ezidi misaifrlerimiz için nelerin yapılabileceğini konuştuk ve misafirlerimize kendi alanlarında traş hizmeti sunabileceklerini önerdim. Sağolsunlar hummalı bir çalışma ile örnek sayılacak bir hizmette bulundular. Tıpkı berberlerimizin yaptığı gibi diğer meslek alanlarında faaliyet gösteren üyelerimizle birlikte farklı alanlarda da yardımlarımız sürecektir. Rojavalı misafirlerimiz için ne yaptıksa bugün ezidi misafirlerimiz için de onu yapacağız" dedi

Kızıltepe Esnaf Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyesi de olan Kuaför A.Basıt Aydın ise, düzenlenen organizasyonda emeği olduğu için kendisini mutlu hissettiğini belirterek, "Bugün burada görev alan bütün meslektaşlarımız, cansiparane bir şekilde kendi üzerlerine düşen görevi büyük bir memnuniyetle yerine getiriyorlar. Herkes yaptığı işin mutluluğunu yaşıyor.  Êzidi misafirlerimiz de yapılan hizmetten oldukça memnun. Belediyemiz traştan sonra misafirlerimize banyo yapma imkanı sunuyor. İnşallah bize ihtiyaç duyulan her fırsatta bizler burada olacağız" diye konuştu

Kızıltepe`nin tanınmış Kuaförlerinden Şehmus Bozdağ, Êzidiler için düzenlenen kampanyada görev almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Ezidi misafirlerimizle dil sorunu olmadan anlaşıyoruz. Onları traş ederek yaşadıkları o travmanın ruh halinin izinden bir nebze de olsa uzaklaştırmak istiyoruz. Onlara güzel şeylerden bahsederek moral vermeye çalışıyoruz." dedi.