Kızıltepeli gencin umuda yolculuğu Almanya’da ölümle bitti

Almanya da içinde göçmenlerin olduğu aracın polis takibinden kaçarken trafik kazası geçirmesi sonucu araçta bulunan ve hayatını kaybeden 29 yaşındaki Kızıltepeli genç köyünde toprağa verildi.

Asayiş 19.10.2023 21:49:00 0
Kızıltepeli gencin umuda yolculuğu Almanya’da ölümle bitti


Avrupa’ya gitme umuduyla ülkelerinden giden ve içinde Türk ve Suriyeli göçmenlerin bulunduğu minibüsün, Almanya’da polis ekiplerince takibe alınması sonucu yaşanan kovalamacada meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 29 yaşındaki Kızıltepeli Emrullah Tarhan’ın ölümü ailesi ve sevenlerini hüzne boğdu. Naaşı  memleketine getirilen  gencin cenazesi Kızıltepe ilçesinde toprağa verildi.

Edinilen bilgilere göre ölümü ile Tarhan ailesini acıya boğan olay, 13 Ekim tarihinde Avusturya-Almanya sınırı yakınlarında bulunan otoyolda meydana geldi. Almanya güvenlik güçlerinin ülkelerine Avusturya’dan kaçak yollardan girdiği şüphesiyle takip ettiği minibüs sürücüsünün kaçmak için aşırı hızla giderken virajı alamayıp takla attığı ve meydana gelen trafik kazasında olay yerinde 7 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Meydana gelen trafik kazasında ölen 7 kişi arasında bulunan 29 yaşındaki Emrullah Tarhan’ın cenazesi Türkiye’ye getirilerek Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Günlüce Mahallesinde (Kanisipi köyü) kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.