Kızıltepeli Gülistan Sarohan, eşi ve oğluyla enkaz altında hayatını kaybetti

Mardin Kızıltepeli Gülistan Sarohan, eşi ve oğluyla birlikte Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiler.

Gündem 13.02.2023 23:06:00 0
Kızıltepeli Gülistan Sarohan, eşi ve oğluyla enkaz altında hayatını kaybetti

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremde, Kahramanmaraş’ta yaşayan Kızıltepeli eski Mardin Basın Müdürlüğü çalışanı Gülistan Sarohan, eşi ve oğluyla depremde yıkılan binanın altında kaldı. Baba Yusuf Sarohan kızı, torunu ve damadından güzel bir haber almak için günlerde yıkılan binanın önünde bekledi.  Yetkililere arama kurtarma çalışmalarının başlatılması için günlerde tabiri caizse yalvardı ve yakardı. Acılı baba kızı Gülistan Sarohan ve ailesinden depremin 8. gününden kötü haberi aldı. Gülistan’ın eşi, ve oğlunun enkaz altındaki cansız bedenine ulaşıldı. Sarohan ve ailesinin Osmani’ye de defnedildiği öğrenildi.

 

Merhum Gülistan Sarohan’ın akrabası da olan gazetemizin imtiyaz sahibi İbrahim Aydoğan, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden önceki dönem Mardin basın müdürlüğü görevlisi güzel insan akrabamız Gülistan Sarohan, eşi ve çocuğu ile depremden 8 gün sonra cansız bedenleri enkaz altından çıkarıldı. Vefatlarından dolayı büyük üzüntü yaşadık.  Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun inşallah. Kederli Sarohan ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.