Kızıltepeli judocular milli takım için Ankara'da

Kızıltepe Mezopotamya Anadolu Lisesi Judo sporcusu öğrencileri, Judo Milli takımı seçmeleri için Ankara’da.

Spor 3.07.2021 09:46:00 0
Kızıltepeli judocular milli takım için Ankara

Türkiye Judo Federasyonunun genç milli takımlarına yapacağı seçmeler için Ankara’ya davet edilen Kızıltepe Mezopotamya Anadolu Lisesi öğrencileri bugün başlayan seçmelere katıldı. 2004-2005 ve 2006 doğumlu yeşil kuşak ve üstü sporcuların katılacağı seçmeler 1-2-3 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 3 gün sürecek seçmelerde başarılı olan sporcu öğrenciler Milli takımın yurt dışında katılacağı turnuvalarda Türkiye’yi temsil edecekler.

 

Antrenörleri Mehmet Şah Çelik yönetiminde Kızıltepe’de ki hazırlıklarını tamamlayan 2004 doğumlu sporcular 73 Kg Siyah kuşak 1. Dan sahibi Azad Ateş, 70 Kg Siyah kuşak 1. Dan sahibi Nahide Saylag, 66 Kg Kahverengi kuşak sahibi Yusuf Danış, 60 Kg Yeşil kuşak sahibi Murat Özcan ve 2005 doğumlu Kahverengi kuşak Abidin Danış adındaki 5 sporcu Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam ve ilçe milli eğitim müdürü Rışvan Dundar'ın destekleri ile Okul Müdürü Ahmet Kayğısız tarafından 30 Haziran’da Ankara’ya yolcu edilmişti.

 

Judo milli takım seçmelerine katılan 5 sporcunun da daha önce Türkiye finallerine katıldığı ve Azad Ateş’in Türkiye 5’inciliği derecesi olduğu açıklandı.