Kızıltepeli Karakulak, 44 yıllık elektrik abonesi olmasına rağmen tekrar depozito ücreti ödedi

SELMAN GÜNEŞ

Gündem 13.11.2023 16:06:00 0
Kızıltepeli Karakulak, 44 yıllık elektrik abonesi olmasına rağmen tekrar depozito ücreti ödedi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Emin Karakulak, iddiaya göre ikamet ettiği evinin abone veriliş tarihi 1979 olduğu gerekçesiyle elektrik şirketi aboneliğini güncelleyerek kendisinden 510 TL depozito ücreti tahsil etti. 

Kızıltepe Yeni Mahalle 517 Sokak No: 11’de ailesiyle birlikte ikamet eden Mehmet Emin Karakulak, elektrik şirketinden kendisine gelen telefonla abonesinin güncellenmesi gerektiğini öğrendi.  Karakulak, abonesinin eski olduğu ve güncellenmesi gerektiği gerekçesiyle kuruma davet edildi. Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında bulunan kuruma gelen Karakulak, burada şoku yaşadı.

Elektriğinin kesilmesiyle tehdit edildiğini ileri süren Karakulak, “4 gün önce DEPSAŞ’tan beni telefonla aradılar. Abonemin 1979’dan beri yani eski olduğu için güncelleme için DEPSAŞ’a uğramamı istediler. DEPSAŞ’a geldim, abonemin güncellenmesi için depozito yatırmamı istediler. Bunun yasa dışı olduğunu ve bu ücreti yatıramayacağımı söyledim. Beni elektriğimi kesmekle tehdit ettiler. 46 yıllık abonemi ben kendime satmışım. Güncelleme yaparak benden 510 TL kestiler.” dedi.

Mağdur edildiğini belirten Karakulak şirket yetkililerinin mağduriyetini gidermesi talebinde bulundu.