Kızıltepeli Karl Marx kızının düğününde reyhani oynadı yine milyonlarca izleme aldı

Mardin Kızıltepe’de yaşayan Mehmet Sait Kaya kızının düğününde kızıyla reyhani oynadığı video milyonlarca kişi tarafından izlendi. Sait Kaya daha önce de kızı Ceylan’ın düğününde reyhani oynamış gönülleri fethetmişti.

Yaşam 8.07.2021 09:19:00 0
Kızıltepeli Karl Marx kızının düğününde reyhani oynadı yine milyonlarca izleme aldı

Kızıltepeli halk oyunları hocası 49 yaşındaki Mehmet Sait Kaya, kızının düğününde, karşılıklı Mardin yöresinin en sevilen oyunlarından olan reyhani oyununu oynadı. Videosu yine sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlendi. Sait Kaya’yı Türkiye geçtiğimiz sene kızı Ceyla’nın düğününde oynadığı reyhani ve ünlü filozof Karl Marx’a benzerliğiyle tanıyor.

Kaya, çocukluğunda hayalini kurduğu halk oyunları hocalığını yaparak binlerce gence halk oyunlarını öğretti. Kızıltepe’de çektiği amatör filmlerle sanata olan ilgisini pekiştirdi. Pandemi sebebiyle kursu kapanınca ev yapımı turşu, ve limonata suyu yaparak ailesini geçindirmeye çalıştı. Kaya, halk oyunları aşkını bütün çocuklarına aşıladı. Sosyal medya hesabı üzerinden eğitici videolar paylaşarak halk oyunlarını öğretmeye devam etti.

Kaya ilk göz ağrısı Ceylan Kaya’nın düğününde  reyhani oynayarak gönülleri fethetti. Kaya, şimdi de ikinci kızının düğününde oynadığı reyhani videosuyla milyonlara ulaştı.