Kızıltepeli yardımsever depremzedelerin içini ısıtmak için çay dağıtıyor

Mardin Kızıltepe Çaykur Rize Spor Taraftarlar Derneği başkanı Harun Çınar, yaşanan deprem afetinin ardından deprem bölgesine giderek depremzedelere ve depremde görev yapan ekiplere çay ikramında bulunuyor.

Gündem 18.02.2023 08:40:00 0
Kızıltepeli yardımsever depremzedelerin içini ısıtmak için çay dağıtıyor

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Kızıltepe ilçesinden Gaziantep Nurdağı ilçesine giderek depremden etkilenen depremzede ve depremde görev yapan ekipler ile gönüllülere günlerdir gece gündüz çay ikramında bulunan Mardin Kızıltepe Çaykur Rize Spor Taraftarlar Derneği başkanı Harun Çınar yürekleri ısıttı.

Depremden kaynaklı 10 ilde yaşanan afetin ardından ülkenin dört bir yanından yardımseverler çeşitli yardımlar ile afet bölgesine giderek destek oldu. Yardım kuruluşları, 10 ilde hem yıkıntılarda arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor hem de farklı noktalara kurulan aşevleri, mobil mutfaklar, ikram araçları ve mobil fırınlarla depremzedelere hizmet verdiği bölgece bu hayırseverlerden biriside Mardin Kızıltepe Çaykur Rize Spor Taraftarlar Derneği başkanı Harun Çınar oldu.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden ve depremin ilk günü kendi imkanlarıyla kamyonetine yüklediği semaverleri ile birlikte depremzedelerin içini ısıtmak için 400 kilometre yol kat ederek, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine giderek kendi imkanları ile ilçede bulunan depremzede ve depremde görev yapan ekipler ile gönüllülere ilk günden bu yana gece gündüz çay ikramında bulunarak bir nebzede olsa soğukta üşüyen insanların içini ısıttı.

Çay dağıtımını gönüllü olarak üstlendiğini ve daha önce de gittiği deprem bölgesinde etkilendiğini belirten Çınar, “İlk günden buradaki vatandaşlarımızın yanında olmak istedim. Yanıma oğlumu da alarak oturmak yerine elimden gelen çay yapmak ve dağıtmak olduğu için ben de bunu yapmak için yola çıktım. Depremzedelerin içi ısınsın, bu bana yeter. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Depremzedeler için ufak da olsa bir şey yapabildiğim için içim rahat en azından.

Söyleyecek söz bulamıyorum, öncelikle vefat etmiş olanlara Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun, yaralı olanlara rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah Nurdağı’nda bir nebze olsun görevlilerimize ve vatandaşlarımıza bu soğukta gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Kalabildiğim kadar burada görevime devam etmeyi düşüyorum.

Gün birlik ve beraberlik zamanı, bizim bizden den başka dostumuz yok Türkiye'm tek yürek olmalıyız hep birlikte elbirliğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun geçmiş olsun Türkiye'm.” İfadelerini kullandı.