Kızıltepeliler Zergan Deresinin kirliliğine çare bulunmasını istiyor

Mardin´in Kızıltepe ilçesinden geçen Zergan deresi yatağında biriken çöpler hem çevre kirliliğine sebep oluyor hem de çevreye yaydığı kötü koku sebebiyle vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Yaşam 5.09.2020 08:20:11 0
Kızıltepeliler Zergan Deresinin kirliliğine çare bulunmasını istiyor

Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet ve Şahkulubey Mahallelerinden geçen Zergan Deresine atılan evsel atıklar ve çöpler tehlike saçıyor. Dere hem kötü kokuyor hem de canlıların sağlığını tehlikeye atıyor. Dere içerisinde yaşamaya tutunmaya çalışan onlarca kaplumbağa pisliğin içerisinde yüzüyor. Çevrede yaşayanlar bir an önce bu kirliliğe çare bulunmasını istiyor.  

30 yıldan beridir derenin bir türlü temizlenemediğini belirten Deniz Aydın, ?Yıllardır biz buradayız mahalle sakiniyiz, hemen bu arka tarafta oturuyorum. Yaklaşık 30 yıldır ikamet ediyorum bu derenin hali böyle. Gördüğünü gibi sürekli zehir, atık, çöp. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz, kötü kokudan pencerelerimizi açamıyoruz. Kokudan dolayı nasıl yaşayacağımızı bilmiyoruz. Yetkililer buna bir çare bulsun." dedi.

Pisliğin içinde onlarca kaplumbağanın yaşadığına dikkat çeken Aydın, ?Hiç sağlıklı bir yer değil. Hayvanlar dahi pisliğin içinde yaşıyor. Buna bir çare bulsunlar, burayı ıslah etsinler.? açıklamasını yaptı.