Kızıltepe´nin kadın girişimcisi Almanya´dan sipariş alıyor

Kızıltepe İlçesinde yaşayan 25 yaşındaki İlknur Taşkan Tan, 10 yıl önce babasının yanında başladığı nakış işini teknolojiyle buluşturdu.

Yaşam 20.07.2019 12:02:07 0
Kızıltepe´nin kadın girişimcisi Almanya´dan sipariş alıyor

HABER SELMAN GÜEŞ

Kızıltepe İlçesinde yaşayan 25 yaşındaki İlknur Taşkan Tan, 10 yıl önce babasının yanında başladığı nakış işini teknolojiyle buluşturdu. Girişimci kadın sipariş üzerine yurtdışındaki ve yurt içindeki kafelere önce bilgisayar ortamında logolar çiziyor, sonra bilgisayarlı dikiş makinesinde tişörtler üzerine işliyor.

Kızıltepeli 25 yaşındaki  1 çocuk annesi İlknur Taşkan Tan, 10 yıl önce babasının yanında dikiş nakış işine başladı. İş insanı Taşkan Tan, teknolojinin nimetlerinden faydalanarak  aldığı bilgisayarlı dikiş makinesi ile bilgisayar ortamında çizdiği figürleri müşterinin istediği ürünler üzerine işliyor.

Babasının yanında Sevilen Makine´de çalıştığını vurgulayan iş insanı Taşkan Tan,  ?Yaklaşık 10 yıldır babamın yanında çalışıyorum. 5 yıldır evliyim, evlendikten sonra da babamın yanında çalışmaya devam ettim. Geçimimi buradan sağlıyorum. Bilgisayar üzerinde şahmeran çizimlerini yapıyorum, çizimimi flaş bellekle dikiş makinesine aktarıyorum. İstediğiniz deseni makine çıkarıyor. Daha önce elle yapıyorduk gözümüz ağrıyordu. Teknoloji gelişti artık ürünler çabuk ve daha güzel çıkıyor. ? açıklamasını yaptı.

Kafe gibi iş yerlerine istenilen logoyu ürünlerin üzerine de işleyen girişimci kadın  Almanya´dan sipariş aldığını ifade etti. Taşkan Tan, ?Halk eğitim merkezlerine, çevre illere, Kaymakamlığa, belediyeye bağlı kurumlara çizdiğimiz desenleri veriyoruz. İsteyen kadınlar evde de bu işi makine yardımıyla yapabilir. Kadınlar geçimlerini evde sağlayabilir. Yaptığımız desenleri yurtdışına da gönderiyoruz. Çiziğimiz deseni kabul eden müşterilerimiz tişörtlerinin üzerine işleyerek Almanya´ya da gönderiyoruz.? şeklinde konuştu.