Kızıltepespor 47 liderlik koltuğunu bırakmıyor

Kızıltepespor 47 Kulübü, Mardin 1. Amatör ligin 9. haftasında aldığı Yalımköy Spor galibiyetiyle hem liderliğini, hem yenilmezlik serisini devam ettirdi.

Spor 10.12.2023 20:47:00 0
Kızıltepespor 47 liderlik koltuğunu bırakmıyor

Mardin 1. Amatör liginde sezona Şampiyonluk hedefiyle başlayan Kızıltepespor 47 Kulübü, ligin 9. haftasında Yalımköy Spor galibiyetiyle hem liderliğini, hem yenilmezlik serisini sürdürerek ilk devreyi lider kapatmanın avantajını yakaladı.

Mardin 1. Amatör liginde yer alan Kızıltepespor 47 Kulübü, 2023-2024 futbol sezonunun 9. haftasında deplasmanda Yalımköy Spor’a konuk oldu. Sarı Lacivertli ekip, rakibini taraftarın da desteğiyle, golcüsü Alican Oğuzhan’ın golleriyle 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla ligdeki puanını 23’ye çıkaran Kızıltepespor 47,ilk devrenin bitimine 2 hafta kala liderlik koltuğundaki yerini de sağlama aldı.

Kızıltepespor 47 önümüzdeki hafta sonu oynaması gereken Nusaybin Dicle spor’un ligden çekilmesi nedeniyle hükmen 3-0 tescil edilecek 3 puan ile önümüzdeki haftayı da yenilgisiz lider tamamlamayı garanti ederken, 2. Devrenin son maçında ise Kızıltepe’nin diğer bir temsilcisi olan Kızıltepe 1918 spor ile karşılaşacak. Ligde Nusaybin Dicle spor ile son iki sırayı paylaşan rakibiyle oynayacağı maçın favorisi olan Kızıltepespor 47 ilk devreyi yenilgisiz lider kapatmaya çok yakın durumda.

Takım kaptanı Mustafa Kılıç, takımının yenilgisiz olarak lige devam etmesini değerlendirerek, “Sezonun ilk yarısını lider bitirmek için bu maç çok büyük önem taşımaktaydı. Maçın ilk devresinden oyun içerisinde kopuklar oldu. Pozisyonlar verdik, pozisyonlar bulduk. İkincisi yarı oyunun büyük bölümü takımımızın kontrolündeydi. Sonradan oyuna dahil olan oyuncularımız pozitif etkiler yarattılar. Kalecimiz Necati Demirbaş takımı oyunda tuttu ve kazanmamızda etkisi oldu. Takımımız şu ana kadar namağlup lider olarak yoluna devam ediyor. En büyük temennimiz namağlup şampiyon olmaktır. Taraftarlarımızın ve halkımız desteği ile bunu başaracağımıza inanıyorum.” Açıklamasında bulundu.

Kızıltepespor 47 futbol takımının Teknik Direktör Lokman Yılmaz’da takımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Sezon başında, 4-5 yıl içinde profesyonel lige çıkacak kapasitede genç ve dinamik bir ekip yaratma hedefimiz vardı. Şu an genç bir ekibe sahibiz, her hafta final maçına çıkacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 9. Hafta sonunda namağlup lider olarak yolumuza devam ediyoruz. Yönetimimiz, başta kulüp başkanımız Lokman Aydemir olmak üzere teknik ekip ve oyunculara gereken bütün desteği eksiksiz bir şekilde sağlamakta. Bizlerde karşılığını sahada en iyi şekilde veriyoruz. Başarımızın sırrı, aile ortamından kaynaklanıyor. Bunu da iyi organize ettiğimiz düşünüyorum. Bu hususta bizleri gerek evde, gerek sahada destekleyen tüm Kızıltepespor 47 sevdalılarına teşekkürlerimi iletiyorum. Desteğinizle şampiyon olacağız.”

Kızıltepe 47 spor kulübü yönetim kurulu başkanı Lokman Aydemir ise, 9 haftalık süreç ile ilgili yaptığı açıklamada, Kızıltepe gibi her yönüyle güçlü ve büyük bir ilçenin hak ettiği yerde olması için yönetim kurulundaki arkadaşlar ile her hafta bu hedefe adım adım yaklaştıklarını belirterek, “Şanlı Kızıltepemizin tarih yazarak BAL ligine ve daha üst liglere çıkması için yönetimi, taraftarı, sporcusu ve ilçe halkının elbirliği ve desteği ile bunu başaracak güçtedir. Kızıltepe halkı asildir, kadır kıymet bilir, bize olan desteğinden hiç şüphemiz yoktur. Burada bir konuya da değinmek istiyorum, takımdaki futbolcusuyla hocasıyla birlikte birbirinden değerli ve karakterli bir adam topluluğu var. Takımlarını sahiplenmiş durumda birlikte hareket ederek birlikte başaracağımıza güvenim tamdır. Allahın iziyle el birliği yapıp Kızıltepe’yi hak ettiği yere ulaştıracağız.

Yönetimimizde yer alan değerli arkadaşlarımız Nurettin Kılıç, Cevat Ege, Ahmet Tarçın, Levent Ölker, Sıddık Öner, Ali Bozdemir, İbrahim Kassap, Faruk Duyan, Ferhat Karaboğa, Mehmet Ertaş ve Yaşar Budak’a takımı sahiplenmelerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum” Dedi.