Kızıltepe’ye otogar ve millet bahçesi müjdesi

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde düzenlenen toplu iftar programına katıldı.

Gündem 12.04.2022 09:39:00 0
Kızıltepe’ye otogar ve millet bahçesi müjdesi

 

Kızıltepe Belediyesi ile Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından organize edilen mahalle iftarlarının bugünkü durağı İpek Mahallesi oldu. Ali Ertaş Caddesi üzerinde düzenlenen iftar programına katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, otogar ve millet bahçesi müjdesi verdi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan iftar programında konuşan Vali/ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bereket, birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayının Mardin’de çok bereketli geçtiğini söyledi.

 

Mardin genelinde yaklaşık 10 bin aileye sıcak yemek ulaştırıldığını belirten Vali Demirtaş, “İlçe kaymakamımız çok ciddi anlamda vatandaşlarımıza hem gıda yardımı hem de evde bakıma muhtaç sıcak vatandaşlarımıza da akşamları yemek götürüyor. Aynı zamanda tüm kaymakam ve belediye başkanları arkadaşlarımız akşamları sokaklarda, caddelerde veyahut düğün salonlarında sıcak yemek veriyorlar” dedi.

Konuşmasına Kızıltepe ilçesinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara değinen Vali Demirtaş, şunları kaydetti:

“Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Vali olarak geldiğimiz günden beri Mardin’de olduğu gibi Kızıltepe’de de güzel hizmetlere imza atıyoruz. Yatırımlar yapıyoruz. Geçen yıl Kızıltepe’ye 127 kilometre sathi kaplama yaptık. Ve yine 20 kilometrenin üzerinde de asfalt beton döktük. Şuan üzerinde bulunduğumuz Ali Ertaş Caddesini geçen yılın sonlarına doğru bitirdik. Burası tozdan topraktan geçilmiyordu. Şimdi vatandaşlarımız oturup yemek yiyebiliyor. İftarını burada yapabiliyor. Bu da bizim açımızdan çok sevindirici. Allah nasip ederse bu sene dünya ve Türkiye standartlarına uygun bir otogar yapacağız, ihaleye çıktık.

Burada içme suyu şebekesini, kanalizasyonlarını yapıyoruz. Yine Allah kısmet ederse Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 150 dekar büyüklüğünde Türkiye standartlarının çok üzerinde güzel bir Millet Bahçesi yapacağız.

Yardım ve dayanışma ayında inşallah birbirimizle birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Dayanışmamızı, yardımlaşmamızı artıracağız. Birbirimizle güzel geçineceğiz. Allah için seveceğiz birbirimizi.”

 

İftar programına Vali Demirtaş’ın yanı sıra Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İlçe Başkanı Bülent Şahin, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrası Grup Taha, ilahi konseri verdi.