Kobani Protestosu Sanayiyi Vurdu

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan Savaş ve kargaşanın galibi olmaz. Kazananda kaybediyor”

17.10.2014 08:38:07 0
Kobani Protestosu Sanayiyi Vurdu

Mardin’de yapılan Kaboni protestoları, kentin ekonomisini vurdu. Turizm işletme sahipleri tedirgin, konaklama yerleri ise boşaldı,turların tümü iptal edildi,maddi zarar milyon doları aştığı belirtiliyor.

MARSİAD (Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan, sanayicilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Protestoların dar kalıplar içerisinde yapılmasının, yakıp,yıkmanın ve talan etmenin provokasyon olarak değerlendirdiklerini, bunun demokrasiye,demokratik ortamda hak aramaya aykırı,ters ve kabul edilir bir durum olmadığına dikkat çekti. MARSİAD Başkanı Duyan “Şengal’deki, Suriye’deki, Kaboni’deki, olayları,katliamları demokratik bir ortamda protesto etmeye kimsenin bir şey diyeceği yok. Sağı solu,kırmadan,dökmeden, yakıp,yıkmadan,talan etmeden  Savaşa Hayır demeye biz de varız.Savaş’a demokratik ortamda hayır denilecekse bizde pankartın önünde durur,gerekirse taşırız. Ama yağma,talan,yakma, yıkma  ile savaşa hayır ve hak aramak nasıl olur. Yakıp yıkmaları,talanı bir provokasyon olarak değerlendiriyoruz.Demokratik hak arayanların böyle bir davranışta bulunabileceklerine ihtimal vermiyoruz”  ” dedi.

SANAYİCİLERİN ÇEKLERİNİN ARKASI YAZILDI 

MARSİAD  Başkanı Nasır Duyan, Kızıltepe ilçesinde banka şubelerinin yakıldığı, sanayici ve işadamlarının zamanında çek işlemlerini yapamadıkları için çeklerinin arkasının yazıldığını,bununda bir sanayici için kötü ve olumsuz bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

YATIRIMLARA DEVAM  EDECEĞİZ

MARSİAD  başkanı Duyan, bölgede olumsuz gelişmelerin sanayicileri olumsuz yönde etkilemesine rağmen kentte yaşayan sanayici ve işadamlarının yatırımlarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Duyan “Olaylardan ciddi anlamda zarar gördük, etkilendik. Ama şartlar ne olursa olsun yatırımlarımız doğup büyüdüğümüz,ekmek yediğimiz bu topraklarda yapmaya devam edeceğiz.Bu topraklarda kazandıklarımızı burada yatırma dönüştürmeye kararlıyız.OSB’deki bütün arkadaşlarımız aynı düşüncededir “şeklinde konuştu

YABANCI SERMAYE ÜRKEK

Her şeyin kısa sürede normale döneceğine inandığını,sağduyunun hakim olacağını ifade eden MARSİAD Başkanı Nasır Duyan,  ekonomide yerel aktörlerin dışında kalan sermayenin ürkek olduğuna vur yaparak “ Biz her ortamda yatırımlarımızı sürdüreceğiz.Bu topraklarda büyüdük, bu topraklarda yaşama kararlılığındayız. Büyük gayretlerle dış sermayeyi buraya yatırım yapmaya ikna ettik,yabancı sermayenin bakış açısı olumluydu. Son gelişmelerin yabancı ve dış sermayeyi ürkütmesinden endişemiz var. Bölgenin ve bilhassa Mardin’de huzur ortamının en kısa sürede eski halini alacağına inancımız tamdır.Şu anda OSB’de hayat normla seyrinde devam ediyor. “ diye konuştu.