Koca mağduru anneye Kaymakam Ermiş sahip çıktı

Yaşam 24.09.2014 12:49:40 0
Koca mağduru anneye Kaymakam Ermiş sahip çıktı

Koca kurbanı 5 çocuklu Anne Semire Okta’ya Kızıltepe Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş sahip çıktı. Doğumdayken üzerine kuma gelen ve kocası tarafından sokağa bırakılan aileyi Kaymakam Ermiş ziyaret ederek ihtiyaçları ile ilgili gereken desteğin sağlanacağını söyledi.

Kızıltepe’de 17 yaşında evlenen ve 5 çocuğu bulunan Semire Okta (42), 5. Çocuğunu doğurmak üzere hastanedeyken eşinin üzerine kuma getirdiğini ve daha sonra kendisini ortada bırakarak ilçe dışına çıktığını belirten Okta, gidecek yeri olmadığı için bütün bir yaz dönemini, Ramazan ayını ve bayramı çocuklarıyla birlikte eşinin ailesine ait duvarları örülmemiş inşaata sığınarak zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

Kızıltepe ÇATOM kurslarında öğrendiği makine Nakışları ürünlerini satarak geçimini sürdürmeye çalışan ilkokul mezunu 5 çocuk Annesi Semire Okta’nın durumunu öğrenen ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ÇATOM Müdiresi Leyla Onur Yanar ile beraber eşi tarafından çocuklarıyla beraber terk edilen Okta’yı duvarları yeni örülmüş inşaat durumdaki evinde ziyaret etti.

Aile ve ihtiyaçları konusunda talihsiz anne ile sohbet eden ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kaynanasına ait inşaat halindeki evin eksik kalan ihtiyaçları olan kapı-Pencere, boya ve beyaz eşya konusunda destek olmak üzere kendilerine 15.bin lira maddi yardım sözü verdi. Kaymakam Ermiş ayrıca okuyan çocukların eğitimi konusunda destek sözü verirken aileye sürekli olmak üzere her ay maddi destekte bulunacak.

Kaymakamın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu açıklayan anne Okta, katkı ve ilgisinden dolayı Kaymakam Ermiş’e ve teşekkür etti.

Kızıltepe ÇATOM kursiyeri olan Semire Okta geçen okul tarafından yıl yılın annesi seçilerek tam altın ile ödüllendirilmişti.


Anahtar Kelimeler: