“Kongremizi Başkanımız Erdoğan’ın teşrifleriyle coşkuyla gerçekleştireceğiz”

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, ertelenen kongreleriniileriki bir tarihte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile coşkuyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Politika 8.12.2020 08:46:00 0
“Kongremizi Başkanımız Erdoğan’ın teşrifleriyle coşkuyla gerçekleştireceğiz”

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Partimizin kuruluş felsefesinde adalet ve kalkınma hareketinin AK Parti ile başladığını ve bu temel üzerinde hakkaniyet içerisinde hareket ederek milletimize hizmet etmenin gururu içerisindeyiz”.

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç gündeme ilişkin basın mensuplarına yaptığı değerlendirmelerde, 29 Kasım’da yapılması gereken il kongresini pandemi vakalarının artmaması nedeniyle ertelediklerini ve ileriki bir tarihte Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile coşkuyla gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi.

“AK Parti 18 yıllık iktidarı boyunca kalkınma adına yapmış olduğu ekonomik reformlarla Türkiye’nin çehresini değiştirmiştir. Artık milli sermayemizle, milli teknolojimizle ve milli savunma sanayimizle ülkemizin çok daha farklı kulvarlarda yer aldığını görebiliyoruz. Refah düzeyinin yükseldiği, kişi başına düşen milli gelirin arttığını ve tüm bunların yanında terörün ülkemizde artık varlığını gösterememesi AK Partimizin çok önemli işleri başardığının en büyük delilleridir. 2001’den önceki hükümetlere baktığımızda İMF’ ye bağlı olarak nefes alabildiklerini, bunun sonucunda da kısa süreli bir rahatlamadan öteye gidemediklerini net bir şekilde gördük”. 

 

SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNEMLİ

“Pandemi nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi ülke olarak elbette ki bizlerde etkilendik. Ancak hükümetimizin, sağlık bakanlığımızın ve işe vakıf diğer kurumlarımızın etkin çalışmaları sonucu diğer ülkelere oranla daha az etkilendiğimizi söyleyebiliriz. Çünkü insan odaklı siyasi anlayışımızla sağlığın her şeyden çok daha önemli olduğunun farkındayız. Bizler her bir vatandaşımızın daha güzel, daha olumlu şartlar altında yaşam sürmesi için sağlıktan ulaşıma, ekonomiden kalkınmaya kadar her alanda yatırımlar yaptık. Tek dileğimiz hakkın rızası ve halkın memnuniyetidir. Partimizin kuruluş felsefesinde adalet ve kalkınma hareketinin AK Parti ile başladığını ve bu temel üzerinde hakkaniyet içerisinde hareket ederek milletimize hizmet etmenin gururu içerisindeyiz”.

 

MARDİNLİ HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşandığı bu günlerde büyük bir duyarlılık göstererek günlerini evlerinde geçiren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Mardin olarak bilim kurulunun ortaya koymuş olduğu kurallara uymamızla birlikte vaka sayılarının az olduğu görülmektedir. Bu da siz vatandaşlarımızın duyarlılığından kaynaklanmaktadır. Lütfen bu duyarlılığımızı artırarak maske, mesafe ve hijyen kurallarının yanında zamanımızın çoğunu evde geçirmeye devam edelim. Allah’ın izni ve bizlerin duyarlılığıyla inşallah bu hastalıktan bir an önce kurtulmayı temenni ediyorum”.

 

BAZI KİŞİLERİN FÜTURSUZCA TAVIRLARI ASLA KABULLENEMEZ

Son dönemlerde özellikle muhalefetin fütursuzca ve hakarete varan tavırlarına baktığımız zaman birilerinin ülkemizi eski Türkiye’ye çevirme hevesi içerisinde olduklarını ve bunun için çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Türkiye’de özellikle savunma sanayinden millilik oranımızı bu kadar ilerletmişken, iha ve sihalarımızla, helikopter ve silah üretiminde ileri düzeyde mesafe alınmışken birilerinin “ordu satılmıştır” cümlelerinin hezeyan içerisindeki ya da aklını yitirmiş bir insanın kullanabileceği cümleler olduğunu paylaşmak istiyorum. Kaldı ki daha önce bütçemizin yaklaşık yüzde yetmişini savunmaya ayırırken şu anda milli imkânlarımız neticesinde daha az bütçeyle eskisinden daha güçlü orduya sahip bir ülkeyiz. Türkiye dimdik ayakta olarak, gelişmekte olan ülkelerle her alanda yarışabiliyorken içerde ve dışarda bulunan bazı odakların fütursuzca tavırları asla kabul edilebilecek durumlar değildir”.

 

İL KONGREMİZİ COŞKUYLA GERÇEKLŞETİRECEĞİZ

“29 Kasım’da yapmayı planladığımız il kongremizi diğer illerde olduğu gibi sağlığı ön planda tutarak pandemi vakalarının artmaması için erteledik. İnşallah kongremizi ileriki bir tarihte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle coşkuyla gerçekleştireceğiz”.