Konservatuvar kurslarına yoğun ilgi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında çocuk ve gençlere yönelik açılan ücretsiz kurslar yoğun ilgi görüyor.

Eğitim 28.09.2019 09:19:54 0
Konservatuvar kurslarına yoğun ilgi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında çocuk ve gençlere yönelik açılan ücretsiz kurslar yoğun ilgi görüyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde sanatsal faaliyetlerin artması ve sanat ile anılan bir kent oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.  7´den 70´e herkesi sanatla buluşturan Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Konservatuvarda açılan ücretsiz kurslara son bir ayda 500 kayıt yapıldı.  

 Konservatuvarda bağlama, gitar, ney, resim ve halk oyunları gibi farklı branşlarda açılan kurslara yoğun ilgi gösterilirken her yaştan gelen taleplere göre yeni kursların açılması için çalışmalar devam ediyor.

Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman´ın katkılarıyla konservatuvarın bölgeye kazandırıldığını hatırlatan MBB Konservatuvar Müdürü Seçkin Mataracı, son bir ayda 500 kayıt yaptıklarını belirtti.

Halka açık kursların sürdüğünü dile getiren Mantarcı, ?Gençlerimiz sanat eğitimi almak üzere konservatuvara yoğun ilgi gösteriyorlar. Buraya devam eden gençlerimiz, dışarıdaki birçok tehlikeden, terörden, madde bağımlığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak kendileri korumuş oluyorlar. Burası onlar için yeteneklerini keşfedecekleri bir yer. Bağlama, gitar, ney, resim ve halk oyunları kurslarında eğitimlerimiz sürüyor. Son bir ayda 500 kayıt oldu. Gençlerimizin taleplerine göre yeni kursların açılması için çalışmalar devam ediyor? dedi.