Köprüler yıkılacak!..

Zergan Deresi projesine uygun olmayan köprüler yıkılacak

Gündem 23.05.2014 09:44:58 0
Köprüler yıkılacak!..

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı İsmail Ası, belediye meclis üyesi Mithat Yılmaz, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hadi Ertaş, Garaj Amiri Hakkı Gegez ve Garaj Amir Yardımcısı M. Ali Öztürk Zergan Deresi’ni denetledi.

Yapılan denetlemede Zergan Deresi ıslahı kapsamında yapılacak olan köprülerden Gümüş Deresi öncesi dere kesitlerinin projede değişken olduğu belirtildiği ve köprü kesitlerinde sabit olduğundan dolayı yapılmış olan iki köprünün dereyle uyumsuz olduğu tespit edildi.

‘İki köprünün yıkılması lazım’

Konuya ilişkin açıklama yapan Eşbaşkan Ası, “Zergan Deresi ıslahı kapsamında yapılacak olan köprülerden Gümüş Deresi öncesi dere kesitlerinin projede değişken olduğu belirtildiği ve köprü kesitlerinde sabit olduğundan dolayı yapılmış olan iki köprünün dereyle uyumsuz olduğunu tespit ettik. Bu köprülerin hem dere kesitinden hem de tabii yoldan yüksek olmalarından kaynaklı yıkılmaları gerekmektedir. DSİ kontrol heyetine bu durum bildirilerek en kısa zamanda sorunlu köprülerin proje kesitleri ve yol kotlarına uygun bir şekilde yapılması konusunda uyarımızı yaptık.” dedi.