Korona virüse yolda yakalanan tır şoförü : Ben kefeni yırttım

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde yaşayan tır şoförü 30 yaşındaki Ferhat Bozan, İstanbul´a yük taşımaya gittiğinde yüksek ateş ve eklem ağrıları şikayetiyle bir hastaneye gitti. Bozan´ın korona virüs testi pozitif çıktı. Yaklaşık 10 gün yoğun bakımda kalan B

Yaşam 14.04.2020 10:46:13 0
Korona virüse yolda yakalanan tır şoförü : Ben kefeni yırttım

Kızıltepe´de yaşayan 3 çocuk babası Ferhat Bozan, ailesinin geçimini sağlamak için tır şoförlüğü yapıyor. İran ve İstanbul arasında yük taşımacılığı yapan Bozan 20 gün önce İstanbul´a yük almak için sefere çıkartı. Yolda eklem ağrıları şikayeti yüzünden hastaneye  giden Bozan´a ?teşhis konulamadı. Ancak ağrıları geçmeyen ve yüksek ateş geçiren Bozan bu sefer Mardin´de bir özel hastaneye gitti. Bozan´ın yapılan korona virüs testi pozitif çıktı ve hastaneye yatırıldı. Durumu ağırlaşan Bozan, bu sefer yoğun bakım servisine alındı. 3 gün boyunca solunum cihazına bağlı yaşadığını anlatan Bozan, 10 gün yoğun bakım servisinde kaldı.

Normal servise alınan Bozan, hasta yatağında yaşadıklarını çektiği videoyla anlattı: ?Benim İsmim Ferhat soyadım Bozan, Mardin´de ikametgah ediyorum. Uzun yol tır şoförüyüm. İstanbul´a yük yüklemeye gittim. Gelirken korona virüs hastalığı belirtileri ben de bulundu. 4 hastaneye gittim benim hastalığımı bilmedi. Mardin Park Hastanesinde Bayram hocamızın yanına gittim. Hoca ?korona virüse yakalandın´ dedi.  Beni normal müşahede odasına yatırdı. Bir gün geçtikten sonra durumum çok kötü oldu beni yoğun bakıma aldılar. 3 gün yoğun bakımda kaldım kritik bir bölümden geçtim. 10 gün normal yoğun bakımda kaldım.?

"Lütfen evinizde klaın"

Kefeni yırttığını belirten Bozan, Türkiye´ye de ?Evde kal? çağrısı yapıyor. Bozan, ?Lütfen evinizde kalın. Evinizde kalmanızı istiyorum ve rica ediyorum. Ben gördüm hiç kimse görmesin. Ben kefeni yırttım tekrardan  dünyaya geri geldiğimi söyleyebilirim. Çok zor, çok pis bir hastalıktır. Lütfen evinizde kalın. Bayram hocaya da teşekkürlerimi sunuyorum. Korona virüs hastalığından kendinizi koruyun. Lütfen evinizde kalın.? diye konuştu.

Bozan´ın önümüzdeki Bu 2-3 güne taburcu olacağı ve evinde 15 gün boyunca karantinada kalacağı öğrenildi.