Korona virüsü yenen kardeşler plazma bağışında bulunacak

Plazma tedavisi, korona virüsle mücadelede kritik öneme sahip. Mardin´in Kızıltepe İlçesinde de korona virüsü yenen ve evlerinde 15 gün izole olan araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılınç ve ağabeyi Mehmet Kılınç, İmmün plazma, bağışı yapmak için başvuruda b

Gündem 25.04.2020 13:08:19 0
Korona virüsü yenen kardeşler plazma bağışında bulunacak

İmmün plazma, sadece yeni tip korona virüsü yenen kişilerden alınabiliyor. Bir bağışçı tek bağışıyla korona virüsle mücadele eden iki hastaya umut ışığı olabiliyor. Kızıltepe ilçesinde  yaşayan araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılınç ve ağabeyi Mehmet Kılınç, yakalandıkları  korona virüsü yenerek tedavi gördükleri hastaneden 8 Nisan´da  taburcu oldular.

Kılınç kardeşler, 15 gün evlerinde karantina süreçlerini de bitirerek işlerinin başına döndü. İki kardeş şimdi de başka korona virüs vakalarına umut olmak için plazma bağışında bulunacak.

Mahmut Kılınç, immün plazma bağışı için tedavi gördükleri hastaneye başvurduklarını ve kendilerini olumlu cevap vermeleri halinde bağış yapacaklarını ifade etti. Kılınç, iyileşen diğer korona virüs hastalarına da plazma bağışında bulunmaları için çağrıda bulundu.

?YETKİLİLERİN TAVSİYESİNE UYARSAK

Durumlarının iyi olduğunu anlatan Kılınç, ?Tedavimiz cevap verdi ve hastalığımızı atlattık. Şuanda durumumuz iyidir. Tüm Covid-19 hastalarına da rabbimden şafi ismiyle şifa vermesini istiyorum. Bu süreçte Türkiye olarak gerçekten de zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci en az hasarla atlatırız. Millet olarak devlet yetkililerinin yaptığı uyarıları bu hastalığı geçiren biri olarak uymamızı tavsiye ediyorum.  Biz yetkililerin tavsiyelerine harfi harfi uyarsak inşallah bu hastalığı en az zararla atlatırız? dedi.

Hastalık sürecini anlattı

Hastalık sürecinin çok zor geçtiğini aktaran Kılınç, ?Covid-19 hastalığını yaşayanlar bilir. Allah kimseye yaşatmasın. Zor bir süreçti, biz o süreçte kendimizi daha çok ölüme, kabre yakın hissettik. Ama Allah şafi ismiyle bize ve tüm hastalara şifa verdi. Bu süreçte gerçekten insanın kendisine daha çok dikkat etmesi gerektiğine inandık. Bu hastalığı geçiren biri olarak bu hastalığa yakalanmayanlar özellikle yakalanmamak için kurallara dikkat etmeleri gerekir? şeklinde konuştu.

Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü: Plazma ve antikordan bahsediliyor. Biz de bu konuda tedavi gördüğümüz özel hastaneye başvurduk. Sayın başhekim bu konuda bize döneceğini söyledi gerek ben ve gerek Ağabeyim plazma konusunda hassas davranacağız. Yani ülkedeki vatandaşlık görevimizi inşallah yerine getirip plazma konusunda hassas davranacağız ve plazma bağışında bulunacağız. Covid-19 hastalığını geçiren hastalarımıza çağrıda bulunmak istiyoruz lütfen sizlerde en yakın bulunduğunuz hastaneye gidin plazmayı verin.?

Öte yandan, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 800´ü aşkın immün plazma bileşeninin Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinin hizmetine sunulduğunu söyledi.