?Koronavirüs ile etkin bir mücadele içerisindeyiz?

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, ?Koronavirüs salgını ile yapılan mücadelede hükümetimizin yapmış olduğu etkin hizmetler, aldığı kararlar ve yürürlülüğe koyduğu ekonomik paketleri yakından takip ederek Mardinli hemşerilerimizin bu hizmetlerden yara

Politika 18.04.2020 14:28:02 0
?Koronavirüs ile etkin bir mücadele içerisindeyiz?

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, ?Koronavirüs salgını ile yapılan mücadelede hükümetimizin yapmış olduğu etkin hizmetler, aldığı kararlar ve yürürlülüğe koyduğu ekonomik paketleri yakından takip ederek Mardinli hemşerilerimizin bu hizmetlerden yararlanması için gerekli bilgilendirmeleri yapıyor, ilgili mercilere ulaşmalarını sağlıyoruz? dedi.

 

Koronavirüs salgınına karşı vatandaşlarımızı korumak amacıyla tüm Türkiye´de yapılan tedbirleri Mardin´de en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, ?Bu kapsamda Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, ilçe belediye başkanlarımız ve ilçe kaymakamlarımızla sürekli istişare halinde olup yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İl Pandemi Kurulu ile ayrıca iletişimlerimizi sıklaştırarak tüm vatandaşlarımızın yürürlüğe konulan ekonomik ve sağlık çalışmalarının tamamından, yapılan yardımlardan yararlanılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı kapsamında, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü tüm üyelerimizi arayarak kadın ve gençlik kollarımız aracılığıyla her türlü tedbir kapsamında ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Tekrar bu kapsamda il ve ilçe başkanlıklarımızın koordineleriyle hazırlanan yardımlar ve hayırsever işadamlarımızın destekleriyle oluşturulan diğer yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmektedir?.

 

TÜM HASTANELERİMİZ GEREKLİ DONANIMA SAHİPTİR

 

İl Başkanı Faruk Kılıç, ? Koronavirüs salgınının ülkemizde cereyan etmesinden bu yana il sağlık müdürümüz, il ve ilçelerimizin başhekimleri ile sürekli diyalog halinde olup, olası olumsuzluklara mahal verilmemesi adına teşhis edilen eksiklikleri ilgili bakanlığımız tarafından temininin sağlanması için çaba gösteriyoruz. Bu anlamda il ve ilçelerimizde bulunan tüm hastanelerimiz Kovid-19 olarak adlandırılan salgına karşı gerekli donanıma sahiptir. Maske, eldiven, dezenfektan, ilaç ve hızlı tanı kitlerimiz yeterli sayıda mevcuttur. İnşallah kurulan test cihazıyla da birkaç gün içinde test çalışmaları Mardin´de de gerçekleştirilecektir.  Tüm bu yoğun tempoya rağmen canını dişine katarak herkesin sağlığına kavuşması için çabalayan tüm sağlık personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum?.

 

EVDE KAL ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

 

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yaptıkları çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getiren Kılıç, ?Vatandaşların sağlığını korumak adına her türlü hizmeti hayata sunan, çeşitli noktalara kurdukları dezenfektan cihazları ve dağıtmış oldukları maske, eldiven stantlarıyla ve birçok alanda yaptıkları faaliyetlerle her zaman farklarını ortaya koymuşlardır. Alınan tüm tedbirlere rağmen evde kal çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz. Hükümetimizin almış olduğu etkin tedbirlerin zayi olmaması, sizin ve sevdiklerinizin sağlığı ve bu salgından inşallah en kısa zamanda kurtulmak için olabildiğince evimizde kalmayı ihmal etmeyelim. Bu süre zarfında polisimizle, jandarmamızla, belediyelerimizle, Vefa Sosyal Destek Gruplarımızla, 24 saat açık çağrı merkezlerimizle ve tüm sağlık birimlerimizle her zaman hizmetinizde olacağız?.