KOSGEB desteğiyle işini büyütecek

Mardin Kızıltepeli Mehmet Eşref İlter, bir konfeksiyon dükkanı işletiyor. Genç girişimci mağazasını büyütmek için KOSGEB´in eğitimlerine katıldı ve belgesini aldı. İlter, şimdide KOSGEB´den gelecek destekle dükkanını büyütecek.

Yaşam 28.02.2019 09:19:45 0
KOSGEB desteğiyle işini büyütecek

HABER/ Selman Güneş

Mardin Kızıltepeli Mehmet Eşref İlter, bir konfeksiyon dükkanı işletiyor. Genç  girişimci mağazasını büyütmek için KOSGEB´in eğitimlerine katıldı ve belgesini aldı. İlter, şimdide KOSGEB´den gelecek destekle dükkanını büyütecek.

İş yok, işsiz çok diyenlere inat Kızıltepeli 20 yaşındaki Mehmet Şerif İlter, biriktirdiği parasıyla  Eski Hastane Caddesi üzerinde bir konfeksiyon dükkanı açtı. Burada ünlü bir markanın ürünlerini satmaya başlayan genç müteşebbis işini büyütmek için KOSGEB´in eğitimlerine katıldı ve belgesini aldı. İlter şimdide KOSGEB´den gelecek destekle iş yerini daha da büyütecek.

Mehmet Şerif İlter,?Bu işi ağabeyim sayesinde başladım. Ağabeyim babam sayesinde bir mağaza açtı. Sonra ben de onun yanında çalışmaya başladım. İşi öğrendim ve işi öğrendikten sonra ben de mağaza açmayı düşündüm. KOSGEB´e başvurdum.  KOSGEB´in desteğine ihtiyacım vardı. Belgemi aldım, şimdi de hibemi almayı bekliyorum. Hibe geldiğinde mağazamı genişletip büyüteceğim.? dedi.

Genç girişimcinin gençlere de bir çift sözü olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: ?Gençlere de tavsiyem var.  Ben liseye kadar okudum ve diplomamı aldım. Her şey üniversiteyi okumakla bitmiyor. Tabi ki okumak çok önemli ama ticarete atılmak gerekiyor. Bazen büyüklerimizin mesleğini devam ettirmek gerekiyor. Bunun için gençlerimiz korkmasınlar kendi işlerini kursunlar. İnsanın kendi işi bambaşka ve çok güzel bir durumdur.?

Genç girişimci İlter´in arkadaşları da kendisini tebrik ederek desteklerini esirgemiyor.