Köy takımından Efeler Ligi’ne uzanan başarı hikayesi

Erkekler Voleybol 1. Ligi Final Grubunda Yeni Kızıltepe Spor, Jeopark Kula Belediyespor'u 3-0 yenerek birinci olurken Efeler Lig’ine yükselme başarısı gösterdi. İşte filmlere sahne olacak Yeni Kızıltepe Spor'ın başarı hikayesi.

Spor 25.04.2021 18:19:00 0
Köy takımından Efeler Ligi’ne uzanan başarı hikayesi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Cevhertepe köyünde yaşayan Cevheroğlu soyadını taşıyan amca ve yeğenlerin kurduğu Cevhertepesspor volaybolda başarıdan başarıya koşarak Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler 1. Ligi’ne yükseldi. Şehrin takımı olmak için Cevhertepe artık yoluna Yeni Kızıltepe Spor olarak devam etti. Erkekler Voleybol 1. Ligi Final Grubu maçlarında Yeni Kızıltepe Spor, Jeopark Kula Belediyespor'u 3-0 yenerek birinci olurken Efeler Lig’ine yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Efeler Ligi'ne yükselme başarısı gösteren Yeni Kızıltepe Spor başarı hikayesi filmlere konu olacak türden. Cevhertepe köyünde Cevheroğlu soyadını taşıyan amca ve yeğenlerin kurduğu takım başarıdan başarıya koşarak 2020-2021 sezonunda TVF Erkekler 1. Lig’e yükseldi. Cevhertepe artık şehrin takımı olmak için yoluna Yeni Kızıltepe Spor olarak devam etti.  Yeni Kızıltepe Spor Efeler Ligi'ne yükselme başarısı göstererek büyük bir başarı elde etti.

Cevheroğlu soyadını taşıyan amca ve yeğenlerin kurduğu takım Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam’ın da desteğiyle 2020 -2021 TVF Erkekler Voleybol  1. Lig’e isim değişikliğiyle başladı. Cevhertepespor yerine Yeni Kızıltepe Spor ismiyle devam etti.

Efeler Ligi’ne yükselmek için kaliteli bir takım kuran Kızıltepe temsilcisi lige kötü başlasa da ikinci devrede Akif Gürgen’i takımın başına getirdi ve 3 oyuncu daha kadrosuna kattı. Kızıltepe temsilcisi ligde 14 maç üst üste galip gelerek play off’lara katımayı başardı. Erkekler Voleybol 1. Ligi Final Grubu maçlarında Yeni Kızıltepespor, Jeopark Kula Belediyespor'u 3-0 yenerek birinci olurken Efeler Lig’ine yükselme başarısı gösterdi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, “Zor bir süreçti, kolay bir süreç değildi. Bu başarı inanmışlığın başarısıdır. Bu başarı azmin, çalışmanın emek vermenin başarısıdır. Tabi aslında Yeni Kızıltepe Spor’un serüveni filmlere konu olabilecek bir noktadır. 2016 yılında Cevheroğlu  ailesinin kendi köylerinde kurmuş oldukları bir takımla serüven başladı.  Akabinde 2. Lig, daha sonraki süreçte 1. Lig’e. Geçen sene ismini Yeni Kızıltepe Spor olarak değiştirip  Köyün takımından şehrin takımı, ilçenin takımı haline getirip bir hedef koymuştuk biz bu şehri bu takımı bu şehrin lokomotifi yapacağız.  2020-2021 sezonunda da bu düsturla başladık.”

İkinci devrede takımın başına gelen antrenör Akif Gürgen,“Başta sayın valimiz sayın kaymakamımız canını dişine taktı Kızıltepe için, bu takım için sizlerin huzurunda ona teşekkür ediyorum. Allah bizi utandırmadı gayreti biz gösterdik takdir de Allah’ın. Son topa kadar mücadele edeceğimizin sözünü vermiştim.  Onun mücadelesini verdik. O konuda çok mutluyum. Allah’a çok şükür bu takım Efeler Ligi’nde. İnşallah daha başka yerlerde de olur. Bir gün belki biz başka olmayız ama Kızıltepe’nin inşallah bir voleybol şehri olacağına inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Sportif Direktör Şino Cevheroğlu ise “Final etabında şunu vurgulamak istiyorum; şehrimizi en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum.  TRT ekibine, Spor TOTO teşkilatına  ayrıca teşekkür ediyoruz. Şehrimizi 3 maçta da TRT Spor yalnız bırakmadı, maçları canlı olarak verdi. Güzel bir süreç geçirdik, zor bir etaptan geçtik. Final etabını güzel galibiyetlerle sonuçlandırıp Kupamızı şehrimize getirdik. Efeler Ligi takımı olarak biz hedefi olan bir takım haline geleceğiz.  Hedef büyütüp inşallah En iyi şekilde Kızıltepemizi temsil edip yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Takımın kaptanı Celil Yavuz ise şunları söyledi:

 “Totalde 28 maç yaparak bu şampiyonluğa eriştik ama lige çok kötü bir başlangıç yapmıştık maalesef. Daha sonra birbirimize büyük bir kenetlenme ve inançla ikinci devreye başladık.  İkinci devrede 14 maç hiç kaybetmeden kazanıp dezavantajı tekrar avantaja çevirip  ligi lider bitirdik. Bu da süper lig tarihinde belki de yaşanmamış bir olaydır. Burada biz bir şeyi göstermek istedik:  Asla pes etmemeyi  takım olarak, yönetim olarak tüm Kızıltepe olarak birbirimize inandık.”