Köyden aldıkları maydanozu şehirde el arabası içerisinde satıyorlar

Kızıltepeli iki kafadar hemen her yemeği, salatayı, çorbayı süsleyen, pazar alışverişlerimizin baş tacı, maydanozu köy tarlasından alarak şehirde el arabası içerisinde satarak harçlıklarını çıkarıyorlar.

Yaşam 25.06.2019 12:43:16 0
Köyden aldıkları maydanozu şehirde el arabası içerisinde satıyorlar

HABER SELMAN GÜNEŞ
Kızıltepe´ye bağlı Yüceli (Xurs) köyünde yetişen maydanozlar şehre indi. Kızıltepeli Murat Aydın ve Miraç Eksik okulların tatil olmasıyla birlikte aile bütçelerine katkı sağlamak için köyden gelen organik maydanozları el arabasında gezdirerek satmaya başladı. Topunu 1 liraya satan iki kafadar vatandaşlardan da büyük takdir topluyor. Alış veriş yapan vatandaşlar gençlerin eğitimlerine önem vermeleri için tembihlerde bulunuyor.

Köy tarlasında yetişen maydanozu sattıklarını ifade eden Murat Aydın, ?Bahçeden getirdiğimiz maydanozu ailemizi geçindirmek için burada satıyoruz. Xurs´tan bize getiriyorlar biz de onlardan satın alıyoruz. Üstüne karımızı atıp burada satıyoruz. Ailemizi geçindirmek ve onlara bir katkıda bulunmak için okullar tatil olduğunda geliyoruz. Okul açıldığında okulumuza devam ediyoruz.