Köylülerin çabası sonuç verdi: Kızıltepe’nin doğa harikası kirlenmekten kurtuldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğaya zarar verdikleri gerekçesiyle valilik izni ile Yedikardeş Köyünde ziyaretçilerin piknik yapması yasaklanmıştı. Köy halkı tarafından yapılan temizlik çalışmaları sonrası koruma altına alındı.

Yaşam 14.07.2021 11:14:00 0
Köylülerin çabası sonuç verdi: Kızıltepe’nin doğa harikası kirlenmekten kurtuldu

Kızıltepe ilçesine 14 kilometre uzaklıktaki Yedikardeş köyü, köye gelen ziyaretçilerin piknik yaptıktan sonra çöplerini doğada bıraktıkları gerekçesiyle köy heyeti ziyaretçi kabul etmeme kararı aldı. İhtiyar heyeti ve köylüler tarafından alınan karar internet yoluyla Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi (CİMER) iletildi. Karar Mardin Valiliği tarafından onaylanınca köylüler, köyün çeşitli noktalarına tabelalar asarak piknik yapmak için gelen ziyaretçileri kabul etmediklerini belirtti.

Köy sakinlerinden Feyzullah Akay, “Daha önce insanlar açık alanda piknik yapmaya gelirdi. Ama ne yazık ki piknikten sonra tüm çöpler orda kalırdı. Köy heyeti karar alarak köye gelen ziyaretçilerin piknik yapmasını yasakladık. Daha sonra bu karar Mardin Valiliği tarafından’da onaylandı. Çevreye atılan çöplerden 23 çuval çöp topladık. Halkımıza yasağı dikkate aldıkları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Piknik yapılması yasaklanan köyde yalnızca fotoğraf çekmek için gelen ziyaretçiler kabul ediliyor.