KPSS’den 90 puan alan inşaat mühendisi atanamayınca tantuni salonu açtı

Mersin Üniversitesi  İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 4 yıl önce mezun olan Kızıltepeli Kerem Alihanoğlu, girdiği KPSS’den aldığı 90 puana rağmen atanamayınca ‘Mühendisin Yeri’ ismiyle tantuni salonu açtı.

Yaşam 8.12.2020 15:19:00 0
KPSS’den 90 puan alan inşaat mühendisi atanamayınca tantuni salonu açtı

Mersin Üniversitesi  İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 4 yıl önce mezun olan Kerem Alihanoğlu, girdiği KPSS’den aldığı 90 puana rağmen atanamayınca  ‘Mühendisin Yeri’ ismiyle tantuni salonu açtı. Cumhuriyet Mahallesi’nde KPSS’ye hazırlandığı dersanenin karşısına iş yerini açan 27 yaşındaki Kerem Alihanoğlu, yaptığı lezzetili et ve tavuk tantunilerle birçok kişinin beğenisi kazanıyor.

İnşaat Mühendisi Alihanoğlu hayat hikayesini mardingzt.com muhabiri Abdullah Cevheroğlu’na anlattı. Alihanoğlu,  “2017 yılında mezun oldum. Üniversiteye giderken değişik dış baskılardan ötürü pekte sevmediğim bir meslek olmasına rağmen inşaat mühendisliğine gittim.  Sonra mühendisliği sevdim ve ardından devlet memuru olmaya karar verdim.  2018’de KPSS’ye girdim ve 89 buçuk puan aldım.  Ama ben bir türlü atanamadım.  Tekrar girdim 89 puan aldım ama sıralama tekrar yükseldiği için atanamadım. Ve umutsuz bir şekilde evlenmek zorunda kaldım.” dedi.

Zevkle yapmak istediği yemek sektörüne tantuni salonuyla adım attığını ifade eden Alihanoğlu, “Okumaktan ötürü pişman değilim ama 27 yaşındayım, 20 senemi okumaya verdim. Sonuç olarak bazılarının bana layık görmediği işi yapıyorum. Ama ben kendime layık görüyorum.  Çünkü bu işten zevk alıyorum. Hem inşaat mühendisliği hem de yemeği bir arada götüremeyeceğimi biliyorum. Yemek sektörüne başladığımdan beri mutluyum.” diye konuştu.

Sınava hazırlandığı dersanenin karşısında tantuni dükkanı açtığını hatırlatan Alihanoğlu, birazda gençlere kötü örnek olduğu düşüncesinde. Alihanoğlu, “Okuyan gençlerin karşısında kısmen mecburiyetten, kısmen de sevkten ötürü yaptığım bu işin kimisine olumlu kimisine de olumsuz örnek olabiliyorum.  Ama ben yine bu işi yapmaya devam edeceğim.” açıklamasını yaptı.

Alihanoğlu’nun iş ortağını da sınıf öğretmeni mezunu olduğunu, yanında çalışan arkadaşının ise sosyolog olduğunu ifade etti. “Yakında mimar arkadaşımız da bizimle birlikte çalışmaya başlayacak.  Onlar da benim gibi KPSS mağduru. Mimar arkadaşım da 85 puanla atanamadı. Atanamayacağını da düşündüğü için şuan evde oturup ne işi yapayım diye düşünüyor. Ben de ona benimle çalışabilirsin dedim. En azından bir müddet birlikte çalışacağız.” şeklinde konuştu.