Kuaför Selçuk Çıvak: mülk sahipleri yeni yılda kirayı artırmasın

Kızıltepe İlçesinde erkek kuaförlerden sorumlu olan Selçuk Çıvak, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiklerini söyledi. Çıvak, mülk sahiplerinin yeni yılda kirada artışına gitmemeleri gerektiğini ifade etti.

14.12.2020 13:25:00 0
Kuaför Selçuk Çıvak: mülk sahipleri yeni yılda kirayı artırmasın

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 birçok sektörü etkilediği gibi kuaför esnafının da işlerini yarı yarıya düşürdü. Kızıltepe’deki kuaförlerden sorumlu olan Selçuk Çıvak, pandemiden dolayı zor günler geçirdiklerini kaydetti. Çıvak, “Mart ayından beri 50 güne aşkın salonlarımız kapalıydı. Bu süreç içerisinde bazı arkadaşlarımız baya zarara uğradılar. Ne kira, ne elektrik, ne su yardımı yapılmadı. Hiçbir şekilde kimse bize yardımcı olmadı.” dedi.

“Devletimizden kira yardımı istiyoruz”

Yaklaşık bir aydır kapatma saatlerinin de ileri alındığını ifade eden Çıvak, “Cumartesi be Pazar günleri zaten kapalıyız. Hastalığın bir an önce bitmesinden yanayız. Devletimizden kira yardımı istiyoruz. Elektrik ve su yardımı istiyoruz. Faturalarımız bir şekilde devlet tarafından ödense sıkıntımız kalmaz.” diye konuştu.

“Bu sene yüzde 10 kira artırmasınlar”

Eskiden kar ettiklerini vurgulayan Çıvak,  “Aylık hesapladığımız zaman şimdi iki bayram görmedik.  Haftanın belirli günlerinde kapalıyız. Müşteri kaybımız var.  Müşteriler bizden korkuyor. Gelen misafirlerimiz biz kuaförlere farklı bakıyorlar. Yani günah keçisi  olduk.  Mülk sahiplerinden bize destek olmalarını istiyoruz.  Bu sene yüzde 10 kira artırmasınlar. Zaten kiralar yüksek. Piyasa zaten durgun bir de mülk sahipleri üzerine yüzde 10’luk bir artış yaparsa hiç olmaz. Biz de onlardan bir destek  istiyoruz. En azından bu sene (2021)  birbirimize yardımcı olmaya çalışalım.” şeklinde konuştu.