Küçük Muhammed protez bacağa kavuşacak

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği ve hayırseverler gelişim geriliği nedeniyle sağ ayağı kesilen 3 yaşındaki Muhammed Hüseyin için harekete geçti.

Gündem 7.10.2021 19:01:00 0
Küçük Muhammed protez bacağa kavuşacak

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği ve hayırseverler gelişim geriliği nedeniyle sağ ayağı kesilen 3 yaşındaki Muhammed Hüseyin için harekete geçti. İsmini vermek istemeyen bir hayırsever Muhammed'in protez bacak masrafını karşılayacak.


Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu 3 yaşındaki Muhammed Hüseyin’in gelişim geriliği nedeniyle sağ ayağı kesildi.  Muhammed’in sokakta koltuk değneğiyle yürümesi sosyal medyada paylaşılınca Kızıltepe Kaymakmalığı ve Yetim ve Öksüzler Derneği’ harekete geçirdi. Dernek üyeleri ve Kaymakamlık ekipleri Hüseyin Çam'ın talimatları doğrultusunda aileyi İpek Mahallesi’deki evde ziyaret etti. Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği, başkanı Sadettin Kandemir bir hayırseverin Muhammed'in protez bacak masrafını karşılayacağını söyledi.  Protez bacağı sipariş edilen Muhammed rahatça yürümek için gün saymaya başladı. 

Dernek başkanı Sadettin Kandemir, "Bu kardeşimiz sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Kardeşimize protez bacak lazımdı. Bizde Kızıltepe Yerimler ve Öksüzler Derneği olarak bir hayrseverin vesilesiyle biz yapacağız. Hayırsever isminin söylenilmesini istemedi. Biz yine köprü vazifesi gördük. Keymakam Hüseyin Çam'a teşekkür ederiz  bize verdiği desteklerden dolayı. Vefa Destek Grubuna teşekkür ediyoruz. Bu küçük çocuğumuzun protez bacağı inşallah 10 gün içerisinde gelecek. Rabbim hayır severimizden razı olsun biz de aracıyız." dedi.

Sipariş edilen protez ayağın kısa sürede Muhammed’e ulaşması noktasında Kaymakam Çam konun bizzat takipçisi olduğu belirtti.